Dosta je navijača Bayerna koji bi se uhvatili za glavu - U klub bi mogao doći rušitelj snova
Thomas Tuchel bi u martu mogao dobiti otkaz (Foto: EPA)

Potencijalno rješenje umjesto Tuchela

Dosta je navijača Bayerna koji bi se uhvatili za glavu - U klub bi mogao doći rušitelj snova

Midhat Šljivak

Rukovodstvo minhenskog Bayerna usprkos velikoj krizi još uvijek ne razmišlja o smjeni trenera Thomasa Tuchela. Najavljuje se da će on ostati do kraja sezone na klupi bavarskog velikana, no u slučaju da se šefovi predomisle i da uruče mu uruče otkaz, navijače Bayerna će sačekati veliko iznenađenje na mjestu privremenog trenera.

Thomasu Tuchelu opasno se trese stolica na klupi Bayerna. Pod njegovim vodstvom ekipa izgleda zaista loše i sve su prilike da će ove sezone ostati bez trofeja.

To znači i odlazak 50-godišnjeg trenera s klupe bavarskog kluba. Za sada je odluka da ostane do kraja sezone, nakon čega će se razmotriti dalji koraci, no ako se šefovi predomisle, navijače Bayerna na klupi njihovog tima sačekat će poprilično iznenađenje.

Sky Germany navodi kako je čuveni Norvežanin Ole Gunnar Solskjaer glavna opcija za privremeni posao u Minhenu.

"U Bayernu ne žele mijenjati ništa sve dok u martu Max Eberl ne preuzme poziciju direktora. Tuchelov posao više nije siguran i poraz od RB Leipziga vjerovatno bi značio njegov kraj, navodi Sky i dodaje:

"Sportski direktor Christoph Freund ima iznenađujuće ime u rukavu. To je Ole Gunnar Solskjaer. Ipak, Norvežanin se vidi kao samo prelazno rješenje. Freund ga dobro poznaje, ali nikakvih konkretnih razgovora za sada nije bilo."

Oglasi

50-godišnjaka u Minhenu dobro pamte. Jedan je od fudbalera koji je srušio Bayern u slavnom finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda 1999. godine u Barceloni.

Kao trener Solskjaer je radio tri godine u Manchesteru. Nije uspio vratiti Crvene đavole na pravi put i dobio je otkaz. Radio je još kao menadžer Cardiffa i Moldea.

Nazire se ime nasljednika Thomasa Tuchela

Očekivano, brojna velika trenerska imena povezuju se s dolaskom na klupu Bayerna, ali favorit iz sjene je Sebastian Hoeness.

Aktuelni trener Stuttgarta radi odličan posao s ovim timom. Privukao je pažnju na sebe, a u njemu ima dosta Bayernove krvi s obzirom na to da je dugo radio u minhenskom klubu, te da su mu stric i otac legende kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tu su još kao kandidati Hansi Flick, Zinedine Zidane, Xabi Alonso i Antonio Conte, no njihov dolazak je teško izvediv.

Ono što je za sada jedino sigurno je to da Tuchel naredne sezone neće voditi Bayern, a ostaje nam da vidimo hoće li dobiti otkaz prije kraja sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Izvor informacije??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti