Srušio snove Srbinu: Messi uzeo loptu na 40 metara, pet sekundi kasnije se radovao!

Akcija kao iz najboljih dana

Srušio snove Srbinu: Messi uzeo loptu na 40 metara, pet sekundi kasnije se radovao!

A. Čaušević

Leo Messi je donio vrijedan bod Inter Miamiju na gostovanju kod LA Galaxyja nakon što je zabio gol za 1:1 duboko u sudijskoj nadoknadi. Pogodak je podsjetio na njegove najbolje dane. 

U duelu MLS timova La Galaxyja i Inter Miamija viđena su dva gol, oba u nastavku. Domaćin je vodio, a gosti su se spasili u finišu.

Prvo poluvrijeme je nije donijelo golove, ali zato jeste promašen penal pošto za domaće sa bijele tačke nije pogodio bivši igrač Barcelone, Riqui Puig.

Mreže su se tresle u posljednjih 20-ak minuta meča. Dejan Joveljić je bio taj koji je iz blizine zabio za vodstvo Galaxyja.

Minute su dijelile srpskog napadača od toga da se može pohvaliti kako je pobijedio Lea Messija, vjerovatno najboljeg igrača u historiji, ali se to nije desilo.

Oglasi

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada su Messi i Jordi Alba izveli toliko puta viđenu akciju i rivali nisu mogli ništa da urade.

Argentinac je primio loptu na 40-ak metara od gola, a pet sekundi kasnije nakon izmijenjenih nekoliko pasova s Albom počeo se radovati zbog zbog postignutog gola.

Messiju je ovo bio prvi gol ove sezone i može se reći da su on i Alba s ovom akcijom podjestili na najbolje dane kad su nastupali za Barcelonu.

Višestruki osvajač Zlatne lopte se posljednjih sedmica suočavao sa određenim kritikama, čini se da je Messi počeo da diže formu kako je i startala nova sezona MLS-a.

Top Komentari

Drakula
Nebitan je mali kepec u rasploj ligi gdje daje svaku 15 utakmicu gol. Nastimali su mu se zivo od par zlatni lopti do svjetskog da ne bi bio uskracen ovakav igrac. Fudbal vise nije za gledanje
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi