Atomski fudbal i dva gola u derbiju na Anfieldu: Nastavlja se žestoka trka za prvaka Engleske
FOTO: EPA

Liverpool i Manchester City odigrali odličan meč

Atomski fudbal i dva gola u derbiju na Anfieldu: Nastavlja se žestoka trka za prvaka Engleske

Haris Zilić

Derbi 28. kola engleskog Premiershipa, a možda i derbi cijelog prvenstva na Anfieldu su odigrali Liverpool i Manchester City, a susret je završen rezultatom 1:1, tako da se nastavlja žestoka utrka za prvaka Engleske između Liverpoola, Arsenala i Manchester Citya.

Utakmica je počela atomski s obje strane, igrao se brz fudbal, bilo je lijepih akcija, a prva velika prilika u 14. minuti za domaće, Bradley je bio neprecizan.

U 19. minuti Diaz u novoj dobroj šansi za Redse, a u 23. minuti City svoju priliku koristi, Stones pogađa nakon asistencije De Bruynea za 0:1.

I nakon gola nastavljena je fantastična igra s obje strane, a 32. minuti Szoboszlai sjajno šutira glavom, lopta ide malo pored lijeve stative gola Citya. Do kraja poluvremena još jedna prilika za Liverpool preko Diaza u 42. minuti, ostalo je nakon prvog poluvremena 0:1.

Na startu drugog poluvremena Redsi stižu do izjednačenja. U 53. minuti Ederson je skrivio penal, a Mac Allister je bio siguran za poravnanje rezultata na Anfieldu na 1:1.

Liverpool je igrao ofanzivno i nakon gola, imali su tri velike prilike, a najbolju od navedenih propustio je Diaz u 63. minuti, lopta je ponovo otišla malo pored gola Edersona.

Oglasi

Velika prilika za Građane u 74. minuti Foden se lijepo namjestio, fino šutirao, ali lopta pogađa prečku gola Kellehera. U 82. minuti City ponovo prijeti, ovaj put preko rezerviste Dokua, bez promjene rezultata.

Doku nije imao sreće u 89. minuti, nakon njegovog udarca lopta pogađa stativu, sreća za domaće u tim trenucima.

Do kraja utakmice bilo je još pokušaja pred oba gola, ali ostalo je do kraja 1:1, rezultat koji raduje navijače Arsenala jer su Topnici sada lideri sa 64 boda koliko ima i Liverpool, ali Arsenal ima bolju gol razliku, dok je Manchester City trećeplasirani sa 63 osvojena boda.

Naredno kolo donosi nam još jedan veliki derbi, Manchester City će dočekati Arsenal, dok je Liverpool domaćin ekipi Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 28. kolo:

Liverpool - Manchester City 1:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Nisam navijač Liverpoola ali ona zadnja akcija je penal 100%. Pratio prenos njemačke televizije i oni se ne mogu načuditi odluci sudije.
3 1
King_Kenny
...ko zna koja kradja po redu na stetu Liverpoola...Doku udara dzonom MacAllistera u stomak u sesnaestercu bez da je dotakao loptu i nikom nista...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi