Rožman zamolio da se ne postavljaju pitanja i brzo napustio press konferenciju

Trener FK Sarajevo

Rožman zamolio da se ne postavljaju pitanja i brzo napustio press konferenciju

H. Zilić

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" revanš duel četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrali su Sarajevo i Borac. Utakmica je preknuta pred sami kraj regularnog dijela pri rezultatu 1:2 za goste, nakon što su domaćini nezadovoljni suđenjem napustili su teren.

Po završetku utakmice na Koševu održana je zvanična press konferencija na kojoj se samo obratio trener FK Sarajevo, Simon Rožman, tačnije Rožman je bio kratak u izlaganju i odmah napustio press salu.

"Slika govori više od svake riječi, zamolio bih vam da nema pitanja. Ne razumijem na koji način da se spremimo. Hvala vam na strpljenju.

"Sve ste vidjeli s kime igramo i s kim se borimo. Hvala vam na pozornosti, nisam u stanju pričati", rekao je Rožman i napustio press salu.

Slovenački stručnjak žestoko je reagovao na odluke sudije Matea Muse u ovom susretu. Kap koja je prelila čašu bila je situacija iz 93. minute kada je dosuđen smiješan prekršaj u napadu, pa je klupa Bordo tima sa Senijadom Ibričićem i Simonom Rožmanom ušla na teren.

Odmah su otišli do sudije Muse, koji večeras doista nije bio na niovu, pa su s pravom iz Sarajeva burno reagovali na mnoge njegove odluke.  Bilo je dosta prigovora prema njemu, a potom je na teren sišao i prvi čovjek tima s Koševa Ismir Mirvić.

Oglasi

Igrači su otišli s terena. Pozdravili su publiku, a nakon meča očigledno niko nije bio spreman za bilo kakav komentar.

Trener Borca Vinko Marinović nije se uopšte pojavio na press konferenciji. Nije želio ništa reći o svemu što se dešavalo na terenu i što će sigurno izazvati dosta bure u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bilo kako bilo FK Borac ide u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Bit će banjolučki tim jedan od favorita za trofej, no ova sezona ostat će uprljana ovim scenama s Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Predstava za krezave Kobiljare. Borac bolji, zasluzeno ide dalje.
7 7
user1702252773
Mnogi su protiv naseg Sarajeva i uzivaju u ovom svemu, moramo ostat uz klub mi koji volimo Sarajevo
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi