Hrvatski trener 'poništio' Sučića nakon Soluna: Amater koji je zalutao u neku evropsku ligu...
Mladi Bugojanac večeras je bio nevidljiv na terenu, što se osjetilo u igri Dinama Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je ponižen kod PAOK-a sa pet pogodaka u mreži

Hrvatski trener 'poništio' Sučića nakon Soluna: Amater koji je zalutao u neku evropsku ligu...

S. Mlaćo

Petar Sučić je prije samo par dana donio zanimljivu odluku.

Sučić je odlučio da igra u budućnosti za reprezentaciju Hrvatske, te zaboravi repreznetaciju Bosne i Hercegovine za koju je nastupao u U-21 selekciji.

Rođeni Livnjak, sa adresom u Bugojnu, tako je razočarao bh. navijače koji su za njega imali samo riječi kritike. Sučić je večeras imao novi ispit u Dinamu, te doživio pravu blamažu.

Dinamo je u revanš susretu četvrtfinala Konferencijske lige poražen sa čak 5:1 u Solunu od PAOK-a, te je završio svoj evropski put za ovu sezonu.

Svi Modri su razočarali, prave riječi nie mogao pronaći ni trener Sergej Jakirović, a stručni komentar dao je za popularni Index.hr poznati hrvatski trener Ilija Lončarević.

Oglasi

Lončarević nije štedio Modre, a naveo je da Dinamo nema igrače koji su dugo zajedno igrali. Kazao je i da nema igrače koji imaju iskustva ovakvih utakmica, te da za njega ovaj poraz nije senzacionalan

Posebno je 'udario' po Sučiću.

"Očigledno je da jedan dio igrača nije na onom nivou na kojem smo mislili da jesu. Sučić je u Zagrebu odigrao vrlo dobro, a u Solunu je izgledao kao amater koji je zalutao u tu neku europsku ligu. Nemojte misliti da želim pljuvati momka, ovo nije kritika, nego čista realnost. A nije on jedini. Kod svih pet golova dogodili su se banalni kiksevi Dinama. Neobjašnjivo", mišljenja je Lončarević.

Sučić je tako kao mlad dobio kritike koje će sigurno utjecati na njega.

Podsjetimo, on je prije par dana obznanio javno svoju odluku.

Oglasi

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina."

"Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je Petar Sučić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

HNS je dobio već svu potrebnu dokumentaciju za promjenu sportskog državljanstva. Ona ide na odobrenje u FIFA, a po završetku postupka, Sučić će imati pravo nastupa za Hrvatsku.

Sučić je kao dječak došao iz Livna u Bugojno, nastupao je za NK Sport Prevent Bugojno, a zatim za NK Iskra. Iz Iskre je otišao u Zrinjski, da bi kasnije šansu dobio u Dinamu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Mladi ustasha, krepo dabogda
0 3
user1675926959
Kakav text.Tačno sam stekao dojam da autor ovog texta želi da ovaj mali ne dočeka jutro...Sramotno i bespotrebna mržnja prema ovom dečku pogotovo od strane jednom eminentnog portala.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi