Željezničar zbog reprezentacije promijenio dom, Plavi do Veleža igraju i jednu utakmicu
Radinović će propustiti duel sa Veležom zbog crvenog kartona

Šta se dešava sa juniorskom selekcijom?

Željezničar zbog reprezentacije promijenio dom, Plavi do Veleža igraju i jednu utakmicu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara nakon kratke pauze, danas su nastavili sa pripremama za nastavak sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Nogometaši Željezničara nakon kratke pauze, danas su nastavili sa pripremama za nastavak sezone u Wwin ligi naše zemlje.

Plavi zbog obaveza reprezentacije naše zemlje nisu trenirali na Grbavici, već u Hrasnici, u domu FK Famos, aktuelnom lideru Druge lige Centar.

Željezničar je u krizi rezultata, izabranici Brune Akrapovića su poraženi po 12-ti put u gostima za vikend u Mostaru, pa su u žestokoj borbi za opstanak. Plavi imaju 23 boda, kao i Igman te Tuzla City, a GOŠK ima 24.

Na današnjem treningu nije bilo Vahida Selimovića koji se priključio reprezentaciji Luksemburga, kao ni fizioterapeuta Raifa Zebe, koji je pojačao reprezentaciju naše zemlje koja se sprema za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Podsjetimo, kod Željezničara pravo nastupa u duelu narednog kola sa Veležom nemaju Stefan Radinović, Harun Karić i Amer Hiroš.

Radinović je isključen u Mostaru, dok su po treći žuti karton dobili Karić i Hiroš.

Do meča sa Veležom Plavi će odigrati i jedan prijateljski meč koji je već ranije dogovoren.

"Plavi su današnji trening obavili u Hrasnici gdje će trenirati i naredna dva dana u 15:30 sati. U subotu će Željo odigrati prijateljski susret u Novom Šeheru protiv istoimenog domaćina u okviru obilježavanja 60. rođendana.

Narednu utakmicu u WWIN Ligi BiH Željezničar igra u petak, 29. marta, protiv Veleža. Susret na Grbavici počinje u 20:00 sati", stoji u objavi FK Željezničar.

Oglasi

Juniori nastavili sa lošim igrama

Treba istaći da su juniori FK Željezničar danas odigrali zaostali meč 14. kola Omladinske Premijer lige te upisali novi poraz.

Rival je bio Željezničar Sport Team u Banjoj Luci, a domaći su slavili 2:0 golovima Stefana Onufrija i Dragan Trivunovića. Sve je bilo riješeno već nakon 45 minuta i Plavi sa Grbavice se nisu uspjeli vratiti u meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da na Grbavici ne mogu biti zadovoljni jer su juniori i u vikendu iz nas poraženi od juniora Širokog Brijega na Grbavici sa 3:1.

Trenutno su juniori Željezničara na petom mjestu i ima 27 osvojenih bodova, dok je lider FK Sarajevo sa 40. Zrinjski ima 32, a Velež 29.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Majmuni unistili najbolju omladinsku skolu u BiH.
2 2
pjanke.sa
Pusikur ci k uvlakaci Vicini
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi