Odgođena sjednica Disciplinske komisije, poznat je novi datum!

Raspravljat će se o kazni za FK Sarajevo

Odgođena sjednica Disciplinske komisije, poznat je novi datum! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće zasjedati u petak 22. marta već je odgođena za 28. mart saznaje SportSport.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće sutra odlučivati o eventualnoj kazni za FK Sarajevo nakon napuštanja utakmice Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca. Sjednica je odgođena.

SportSport saznaje da je novi datum održavanja sjednice 28. mart i tada će se raspravljati o kazni za Bordo tim zbog napuštanja utakmice.

Podsjetimo, nezadovoljni suđenjem Matea Muse igrači i stručni štab Bordo tima odlučili su napustiti teren u nadoknadi meča i pri rezultatu 2:1 u korist gostiju iz Banja Luke.

Učinili su to nakon što je Musa dosudio nepostojeći prekršaj u napadu. Došlo je do eskalacije, to je bila kap koja je prelila čašu i ekipa je otišla s terena.

Oglasi

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza ekspresno je reagovala i registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, koji je tako prošao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sudbina FK Sarajevo je u rukama Disciplinske komisije koja će odluku donijeti nakon što izjave daju prvi čovjek kluba Ismir Mirvić, sportski direktor kluba Senijad Ibričić i trener Simon Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rok za dostavljanje izjava je danas (četvrtak 21. mart), a treba svakako istaći da iz Bordo tima nisu dužni dostaviti izjave.

Ako to ne učine, Disciplinska komisija će kaznu razmatrati na osnovu dokaznog materijala kojeg posjeduje, video snimaka i izjava službenih lica. Kazne bi za FK Sarajevo mogle biti poprilično rigorozne.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mani
Ma tresla se gora... Nidje veze. Dobit ce opomenu, "da se smire" i to je to. Sve po starom.
0 3
Pinglewood
Pomjerili dok ne "završe" ove što nisu za maksimalnu kaznu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi