Sve "miriše" na historiju - Ljiljani, pjesma, samo još da utakmica krene

Nekoliko sati ostalo je do početka utakmice

Sve "miriše" na historiju - Ljiljani, pjesma, samo još da utakmica krene

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Veliko interesovanje vlada za večerašnju utakmicu koju u okviru baraža za Evropsko prvenstvo igraju Bosna i Hercegovina i Ukrajina.

Kako i ne bi kada je upravo ova utakmica označena kao "utakmica generacije" jer je čak i riječima jako teško opisati koliko bi nam donijela pobjeda večeras, ali naravno i plasman na EURO 2024.

Prva prepreka ka Evropskom prvenstvu je reprezentacija Ukrajine sa kojom večras igramo utakmicu u Zenici, a nekoliko sati prije početka susreta navijači polako počinju da se okupljaju.

Ulice Zenice preplavili su ljiljani, navijači nose transparente sa imenima gradova odakle dolaze, čuje se pjesma. Sve miriše na početak ispisivanja historije večeras u Zenici.

Oglasi

Naravno za to će nam osim velike podrške navijača sa rasprodanog Bilinog polja trebati i vrhunska partija naših reprezentativaca za koje ne sumnjamo da će ostaviti i posljednji atom snage na terenu.

Poznat sastav Bosne i Hercegovine? Pjanić s klupe čeka priliku, minutama se nada debitant

Kako nezvanično saznaje SportSport, Savo Milošević bi večeras trebao krenuti s formacijom 3-5-2, odnosno 5-3-2 kada se branimo.

Na golu će očekivano biti Ibrahim Šehić, a tri stopera ispred njega biti će povratnik Ahmedhodžić, zatim Hadžikadunić i Kolašinac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Full bekove igrati će tandem iz Austrije, Gazibegović i Dedić, a vezni red činit će Krunić i Cimirot/Huseinbašić (dva zadnja vezna, nešto povučenije), dok će ispred njih igrati Haris Hajradinović.

Očekivano, u napadu će biti kapiten Edin Džeko, a pored njega i Ermedin Demirović koji je pored Hajradinovića u najboljoj formi od svih naših reprezentativaca.

Top Komentari

Ss.ba
Kad pogledam ovaj "nesklad" ljudski na prvoj slici. Tacno se pitam koji ce mo mi k u eu? Lik je uradio obrve,a sake kao dvije lopate. Fuš airmax trenerka sa pijace. I neke šklj tene na nogama. Ali je uredno cupao obrve. Kad vec izlazis iz svog sela,i ides u grad. Obuci se kao da ides u grad. Samo kod nas furka utakmicu u trenerci gledat. A hlace samo za Bajram oblaci.
3 4
Kulla_Ado
Dosta smo slabiji protivnik od Ukrajine, to je svima jasno, al nek veceras proradi Bosanski inat...Momci samo srce na Teren ostaviti, pa sta dragi Allah da... Hajmo Bosnoooo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti