Gostujućim navijačima novo mjesto na Grbavici, ali to ne važi i za navijače FK Sarajevo
Navijači Sarajeva na Grbavici

Sve će biti završeno do petka i duela Željezničara i Veleža

Gostujućim navijačima novo mjesto na Grbavici, ali to ne važi i za navijače FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Željezničara su važni ispiti u nastavku sezone Wwin ligi.

Plavi sa Grbavice u tri meča igraju dva domaća derbija i sigurno će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Već u petak od 20 sati na Grbavicu stiže FK Velež, a nakon toga Željezničar gostuje Slogi iz Doboja.

Zatim će Željezničar u novom vječitom derbiju ugostiti FK Sarajevo.

Protekli derbi donio je nerede u blizini stadiona Grbavica od strane navijača Sarajeva, pa je njima pred sami meč i zabranjen dolazak na meč. Nekoliko lica je uhapšeno, a treba istaći da su sada iz Željezničara odlučili promijeniti mjesto na kojem će biti gostujući navijači.

Gostujući navijači će tako na Grbavici biti smješteni na sjeverozapad, bliže zapadnoj tribini stadiona Grbavica. Do sada su bili bliže istočnoj tribini.

Ipak, sa Grbavice su naveli da se to odnosi za sve gostujuće navijače, izuzev za navijače Sarajeva.

Oglasi

"FK Željezničar će u toku sedmice završiti radove na premještanju sektora za gostujuće navijače sa sjeveroistoka na sjeverozapad. Svi gostujući navijači, izuzev gradskog derbija sa Sarajevom, bit će u budućem periodu smješteni na sjeverozapadu", naveli su iz FK Željezničar.

Biće zanimljivo ispratiti kako će sve proći, a nadamo se da neće biti incidenata, te da će svi prisutni na Grbavici uživati u narednim derbijima.

Svakako, sramna je i odluka da gostujući navijači na bh. stadiona ulaze sa zakašnjenjem, a stadione napuštaju pa čak i 20 minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi oni zaslužuju da svih 90 minuta budu uz svoj tim, ali naravno da sve prođe uz fer i korektno ponašanje, bez incidenata, te da svi više pričamo o dešavanjima na terenu, a ne tribinama, kao što to zna biti slučaj u našem elitnom rangu.

Podsjetimo, meč Željezničara i Veleža igra se u petak od 20:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ovima je Sarajevo nabilo ogromne komplekse. Svrha postojanja im se svela na prosjacenje i utakmice protiv Sarajeva.
6 3
Drakula
Strah od Hordi
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi