Brutalna osveta Nagelsmanna Bayernu: Bavarci mislili da se vraća u klub, a on im zabio nož u leđa!

Vijest koja je iznenadila sve u Njemačkoj

Brutalna osveta Nagelsmanna Bayernu: Bavarci mislili da se vraća u klub, a on im zabio nož u leđa! · Zvanično

Endin Čaušević

Julian Nagelsmann iznenadio je jutros fudbalsku javnost jer je odlučio da potpiše novi ugovor Fudbalskim savezom Njemačke (DFB) i to u jeku špekulacija da će se na ljeto vratiti na klupi minhenskog Bayerna.

Nagelsmann je u septembru prošle godine potpisao ugovor da će voditi reprezentaciju Njemačke u narednih godinu dana i da će nakon Evropskog prvenstva moći da bira novi klub ukoliko to bude htio.

U posljednjih nekoliko dana mediji u Njemačkoj uveliko su pisali o tome da Nagelsmann pregovara s čelnicima Bayerna i da je veoma blizu povratka na Allianz Arenu.

On je prije godinu dana neočekivano dobio otkaz u Bayernu, ali pisalo se da je spreman da pređe preko svega i još jednom pokuša da se okuša na klupi minhenskog kluba, no čini se da od toga nema ništa.

DFB je jutros iznenadio javnost u Njemačkoj potvrdom da Nagelsmann neće napustiti selektorsku poziciju ove reprezentacije i da od priča da ide u Bayern neće biti ništa.

Nagelsmann je odlučio da potpiše novi ugovor do kraja 2026. godine, odnosno isti će važiti sve do završetka Svjetskog prvenstva koje se te godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Oglasi

Ovaj 36-godišnji trener poručio je da je odluku donio iz srca i da mu je velika čast što ima mogućnost da vodi reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

"Ovu odluku donio sam iz srca. Velika mi je čast da treniram nacionalni tim i radim s najboljim igračima koje ima ova zemlja. Prethodne pobjede u mečevima protiv Nizozemske i Francuske u martu su bile za mene dosta emotivne jer smo igrali onako kako sam htio i kako se nadam da ćemo se predstaviti na Evropskom prvenstvu. Zato sam odlučio ostati, radujem se i izazovu Svjetskog prvenstva koji nas čeka kasnije", rekao je Nagelsmann nakon potpisa ugovora.

Ugledni Bild piše da je Nagelsmannova odluka bila hladan tuš za čelnike Bayerna koji su također pregovarali s ovim stručnjakom i očito nisu ni znali da on s DFB-om pregovara oko produženja saradnje.

No, čini se da je Nagelsmann to namjerno uradio kako bi se osvetio Bavarcima za neočekivan otkaz koji su mu dali u martu prošle godine i kako stvari stoje uspio je da ih poprilično uzdrma.

Oglasi

Bayernov prvi favorit za trenersku poziciju bio je Xabi Alonso, ali kada ih je Španac odbio okrenuli su se Nagelsmannu i činilo se da pregovori napreduju odlično i da nema dileme da se Nijemac vraća na Allianz Arenu.

Međutim, jutros je kao grom iz vedra nema stigla informacija da Nagelsmann ostaje selektor Njemačke i nakon Evropskog prvenstva i da je produžio ugovor na još dvije godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U DFB-u ne kriju sreću što je Nagelsmann odlučio da ostane, a najzaslužniji za to su predsjednik Bernd Neundorg, direktor reprezentacije Rudi Voller i direktor sporta Andreas Retting koji su nagovorili ovog stručnjaka na produženje saradnje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Jesu svi koji su citali samo vas glupi portal su mislili da se on vraca...
2 0
Baron22
Nemojte tako igraju polufinale hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi