Napušta li Dinamo? Dan nakon nove titule Petković odgovorio na poziv kluba koji gradi šampionski tim
Foto: Cropix

Stigla je važna vijest

Napušta li Dinamo? Dan nakon nove titule Petković odgovorio na poziv kluba koji gradi šampionski tim

Admin Čaušević

Bruno Petković se možda nije nadavao golova u novom šampionskom timu Dinama, ali svaki koji je zabio bio je zlata vrijedan. Posebno se to odnosi na direktne duele sa Hajdukom i Rijekom. Učestalo se piše o njegovom odlasku s Maksimira, a dan nakon osvojene titule stigla je i važna vijest.

Pet i pol godina na Maksimiru i osvojenih šest titula. Petković sa Dinamom u HNL-u ima maksimalan učinak i s pravom se postavlja pitanje da li je vrijeme da se otisne negdje u inostranstvo.

Najslađu do sada Petković je sa saigračima proslavio u subotu navečer, a dan kasnije stigla je važna vijest o njegovoj budućnosti. Nešto što pristalice Dinama očekuju s nestrpljenjem.

U novu sezonu Trabzspor želi ući sa visokim ambicijama i već počinje graditi šampionski tim, a Petković je svojevrsna tiha patnja kluba sa obala Crnog mora.

Trabzonspor je već osigurao potpise nekolicine igrača za novu sezonu. Izdvajaju se imena poput Borne Barišić, engleskog veznjaka Johna Lundstrama i rumunskog napadača Denis Dragusha.

Posljednjih sedmica se pisalo o novom interesu za Petkovića međutim nedjeljne vijesti iz Turske pišu da je odgovor hrvatskog reprezentativca bio negativan što može obradovati sve Dinamovce.

Oglasi

Upravo iz tog razloga Turci će se okrenuti nekim drugim rješenjima kao što su Nigerijac Tolu Arokodare iz Genka ili Kelechi Iheanacho iz Leicester Cityja te su od Petkovića za sada odustali.

Kao što je poznato Petković, koji je ove sezone zabio 18 golova i upisao devet asistencija u 41 utakmici u svim takmičenjima, u ugovoru ima klauzulu od 2.5 miliona eura.

Tvrdi se i da postoji dodatna izlazna klauzula od 2 miliona eura koja vrijedi od 1. do 14. juna što znači da su na neki način ruke Dinamu vezane.

Dinamo bi tako svog najboljeg igrača mogao izgubiti sa sitan novac, ali neće biti iznenađenje ukoliko Petković posluša srce kao i prošle godine te ostane na Maksimiru.

Ipak, sa druge strane Petković će u septembru proslaviti 30. rođendan što znači da će imati manje vremena za neki vrhunski transfer.

Napadača iz Metkovića čeka i nastupa na Evropskom prvenstvu sa Hrvatskom pa bi predstojeće ljeto za njega moglo biti puno iskušenja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Boli me k.napušta li. Ušao sam da dam komentar jer ste dosadni sa hrvatskim vijestima. isfurali ste, trebate novu energiju, nove naslove, nešto da raja čita, ne tračeve i još vidite da ljudi psuju kad isto pišite (Modrić, Dinamo, Hajduk, Perišić...).... Pogledajte strane portale, me znam pratite li uopšte posjećenost portala? Koliko vidim a i sam osjetim da je opala. Zašto, zato što uđem samo iz dosade da vidim jeste li šta mijenjali. Pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti