Skandal u svijetu rukometa: Ruski juniori namještali utakmice uz pomoć kladioničarskog tima
FOTO: EHF

Na prvenstvu Evrope

Skandal u svijetu rukometa: Ruski juniori namještali utakmice uz pomoć kladioničarskog tima

H. Zilić

Novi skandal trese rukometni svijet.

Ruski rukometni savez pokrenuo je postupak protiv svoje juniorske reprezentacije sumnjajući da su namještali utakmice na prvenstvu Evrope koje se igralo u Hrvatskoj ove godine.

Pod istragom je osam članova U19 reprezentacije, a sumnju je izazvao duel protiv Austrije.

Naime, Rusi su prvi meč protiv Austrije u grupi izgubili 36:19, da bi istu selekciju Austrije u razigravanju za plasman dobili sa sedam golova razlike.

"Grupa igrača je dio kaldioničarskog tima i udružili su se tokom turnira, a kladioničari su od igrača dobili informacije kako bi utakmice trebale završiti. Igrači su to napravili, a zauzvrat su dobili novac. Ne želimo da svi članovi reprezentacije budu okaljani ovim događajem, pa ćemo imenovati one koji su suspendirani, a to su Dmitrij Kandibin, Aleksandar Morozov, Nikita Gogoljev, Dmitrij Frolov, Danil Dimitrijev, Maksim Najdunov, Maksim Ermolin i Georgij Kiriljenko", saopšteno je iz Rukometnog saveza Rusije.

Taođer ceh cijele priče bi mogao naplatiti i selektor ruskih juniora Vitalija Ivanov, koji bi mogao dobiti otkaz na mjestu selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi