Dominacija Mercedesa u kvalifikacijama na Suzuki

Hamilton prvi, Bottas drugi

Dominacija Mercedesa u kvalifikacijama na Suzuki

Britanski vozač Lewis Hamilton ostvario je najbrže vijeme na današnjim kvalifikacijama pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Japana. 

Hamilton sa Vettelom vodi veliku bitku za šampionsku titulu, a danas je ostvario veliki korak naprijed kada je u pitanju trijumf na stazi Suzuka. 

Britanski vozač je bio najbrži na današnjim kvalifikacijama sa vremenom 1:27.319, a iza njega je završio klupski kolega Valtteri Bottas, dok je treće mjesto zauzeo Nijemac Sebastian Vettel. Dalje slijede, Ricciardo, Verstappen, Raikkonen...

Ukoliko želi sebi ostaviti realne šanse za šampionsku titulu Vettel će sutra morati ostvariti trijumf, a to će biti veoma teško jer će se na startu ispred njega naći dva Mercedesa. Ipak, Ferrari je na posljednjoj trci pokazao da, kada je u pitanju trka, ima veće šanse i veću brzinu od Mercedesa, tako da sutra svakako treba očekivati zanimljivu trku. 

Podsjetimo, sutrašnja trka za Veliku nagradu Japana počinje od 7.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi