Jamie Green ostvario pobjedu u posljednjem krugu

Uzbudljiva utrka u Norisringu

Jamie Green ostvario pobjedu u posljednjem krugu

M. Maksimović

Britanac Jamie Green je pobjednik današnje utrke DTM prvenstva koja se vozila u Norisringu. Do svoje osme pobjede, vozač Mercedesa je došao u samoj završnici ispred Martina Tomczyka i Brune Spenglera.

Pet krugova prije kraja Tomczyk je bio vodeći u poretku, Spengler drugi, dok je Green držao treće mjesto. Green je na ulasku u 75.krugu  došao vrlo blizu Spenglera koji odlazi preširoko u jednom zavoju, pa vozač Mercedesa prolazi sa unutrašnje strane na drugo mjesto.

Tomczyk je probao odmah uzvratiti na startno ciljnoj ravnini ali se Green odbranio, baš kao i prilikom novog pokušaja Kanađanina u jednom od zavoja.U tom trenutku, tri kruga prije kraja, Tomczyk je još uvijek bio na prvom mjestu, sve do posljednjeg kruga kada na isti način Green prolazi u manji kontak Tomczyka i stiže do velike pobjede.Četvrte na ovoj stazi.

Vodeći u ukupnom poretku Gary Paffett je startao kao prvi, ali je već na startu imao problema u prvom zavoju, na kraju je završio na četvrtom mjestu.Odličan rezultat je ostvario David Coulthard koji se vrlo dobro snašao u kišnim uslovima te je na kraju bio peti.


Rezultati:
1.Jamie Green (VBR,HWA Mercedes)  1:15:00.005
2.Martin Tomczyk (Nje,BMW Team RMG) + 0.687
3.Bruno Spengler (Kan,BMW Team Schnitzer) +2.335
4.Gary Paffett (VBR,HWA Mercedes) + 14.666
5.David Coulthard (VBR,Mücke Motorsport Mercedes)+ 36.861
6.Mike Rockenfeller (Nje,Phoenix Racing Audi) +37.062
7.Andy Priaulx (VBR,BMW Team RBM) + 44.529

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.