Luca di Montezemolo ipak napušta Ferrari

Nakon 23 godine

Luca di Montezemolo ipak napušta Ferrari

Nakon 23 godine Luca di Montezemolo je potvrdio kako napušta Ferrari. Još od ranije u krugovima Formule 1 kruže glasine kako je Luca spreman na odlazak, što je on sam u jednom trenutku demantovao, međutim nakon utrke u Monzi di Montezemolo se oglasio saopštenjem u kojem između ostalog stoji.

"Ovo je kraj jedne ere, odlučio sam nakon 23 godine napustiti Ferrari. Godine provedene u ovoj kompaniji će ostati nezaboravne, pogotovo period sedamdesetih kada sam imao priliku da radim sa Enzom Ferrarijem", rekao je di Montezemolo, te je dodao:

"Hvala svima koji su radili i koji rade u Ferrariju jer smo svi zajedno od Ferrarija napravili jedan od najvećih svjetskih brendova. U mislima mi ostaju i naši fanovi koji su uvijek ostali vjerni bez obzira na to da li nam ide dobro ili loše. Bila je privilegija i čast biti na čelu jedne ovakve kompanije i Ferrari pored moje porodice ostaje najvažnija stvar u mom životu. Hvala svim našim partnerima, dilerima širom svijeta, klijentima širom svijeta. Posebnu zahvalnost želim izraziti i Pieru Ferrariju koji sam sarađivao dugo vremena", napisao je Luca Montezemolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.