Sainz sve bliže pobjedi
Neko prvi u cilju neko na remontu

Deveta etapa vožena kroz pustinju

Sainz sve bliže pobjedi

M. Maksimović

Iako se ne vozi u Africi, učesnici ovogodišnjeg Dakara su imali potpuni doživljaj. Deveta etapa u dužini od 430 kilometaravozila se od La Serene do Copiapa kroz pustinju Atacami.

Iz etape u etapu Carlos Sainz je sve bliži pobjedi na ovogodišnjem Dakaru. U ovoj etapi njegov klupski kolega Mark Miller je većim dijelom bio vodeći, ali je u finišu naletio na kamen.

Ništa bolje nisu prošli ni Giniel De Villiers odnosno Nani Roma koji su se malo pogubili pa su izgubili puno vremena.Sainz je prvi prošao ciljem ispred Marka Miller (Volkswagen) i Robbya Gordona (Hummer). U ukupnom poretku Sainz ima skoro 20 minuta prednosti ispred Marka Millera i 24 u odnosu na Giniela De Villiersa.

Deveta etapa kod motociklista pripala je Holanđaninu Fransu Verhoevenu, drugi je bio David Frétigné a treći Francisco Lopez. Amerikanac Jonah Street je završio svoj nastup na Dakaru zbog povrede ruku. I dalje u konkurenciji motociklista vodi Marc Coma sa više od jednog sata prednosti ispred Francuza Fretigne (+1 h 04:38) i Despresa (1 h 34:38).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.