Utrka prekinuta dva sata jer se staza počela raspadati !

IndyCar utrka u Detroitu

Utrka prekinuta dva sata jer se staza počela raspadati !

M. Maksimović

IndyCar je posebna priča u svijetu auto-moto sporta. Staze na kojima se voze utrke ove serije su također posebne. Popriličan broj utrka se vozi na stazama koje su ulične i koje su stare i čiji asfalt je slabe kvalitete.

Upravo sa tim problemima su se suočili organizatori šeste utrke koja se vozila u Detroitu. Pobjedu je ostvario Scott Dixon ispred slavljenika iz Indianapolisa, Daria Franchittija i Simona Pagenauda. Međutim, ono št je obilježilo ovu utrku jesu problemi sa stazom. U 40.krugu su odustali James Hincliffe i Takuma Sato, jer su naletjetli na komade odlomljene staze. Utrka je bila prekinuta na dva sata, a kasnije je ipak nastavljena odnosno završena pobjedom Scotta Dixona.

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.