Pred gradski derbi juniora

Adžem: Omladinska Liga šampiona je dodatni motiv

Juniori Željezničara su trenutno prvoplasirana ekipa Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, a osvajanje šampionske titule značilo bi i plasman u Omladinsku Ligu šampiona ove sezone.

Ipak, na putu kad tituli juniori Plavih moraju preko osvajača Kupa BiH, gradskog rivala Sarajeva. Tri kola prije kraja Željezničar ima 67 bodova, pet više od Sarajeva i Zrinjskog, te sedam više od Širokog Brijega koji ima utakmicu manje.

"Očekuje nas jedna jako dobra i zanimljiva utakmica sa dobrim protivnikom, a ona nosi taj poseban naboj kao i svaki gradski derbi. Možda čak i više u odnosu na seniorski jer je mnogo više ove djece vezano za klub jer su tu odrasli, ponikli i ova utakmica za njih znači jako mnogo", rekao je Admir Adžem, trener juniorskog sastava kluba s Grbavice, koji je jesenas s klupe predvodio seniore Plavih.

Nepotrebni bodovi

Zbog dešavanja u Tuzli kada je nakon incidenta povukao ekipu s terena Adžem je kažnjen od suspenzijom od tri mjeseca od strane Disciplinske komisije N/FSBiH pa tako danas neće sjediti na klupi.

"Suspenzija nas nije poremetila što se tiče nekih bodova ili nešto, jer mi nismo željeli da osvojimo bodove van terena ili kako vole reći za 'zelenim stolom'. Više nas bolji odluka ljudi iz Saveza koji su donijeli odluku o suspenziji, a nisu imali argumenata. Ja ponavljam i sada, ne daj Bože da se to desi i sada ponovo bih postupio isto i povukao ekipu sa terena jer smamtram da je moj zadatak u tom trenutku bio spasiti igrače. Iskreno se nadam da se to više nikad neće desiti", istakao je mladi stručnjak Željezničara, te dodao:

"Što se tiče bodova mi stvarno imamo sjajnu juniorsku selekciju tako da nam ti bodovi nisu ni bili bitni". 

Od ove sezone juniorski prvak Bosne i Hercegovine igrat će Omladinsku Ligu šampiona. Zanimalo nas je, je li ti dodatni motiv za Adžema i njegove izabranike.

"Sasvim sigurno da je to dodatni motiv pogotovo za ove momke koji tu igraju, naš prevashodni cilj u klubu jeste stvaranje igrača. To je za mlade igrače prava prilika da odmjere snage sa velikim timovima i da vide gdje su u Evropi. Ja smatram da ova generacija igrača može puno pokazati, te da ćemo i tamo biti ozbiljan konkurent", kazao jeAdžem.

Iako su igrali u duelu protiv Čelika, prema svemu sudeći i prije utakmice u Zenici (intervju sniman u petak op.a) mladi fudbaleri Željezničara koji imaju pravo nastupa za juniore istakli su Želju da igraju u gradskom derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Mi smo malo zločasti pa se našalimo pa kažemo da ovu ligu igra naš drugi tim, a prvi tim igra za seniore. Ima par igrača koji su standardni u prvom timu i nama je to drago. Međutim, prevashodni cilj nam je da još više igrača pređe u seniorski pogon, te da iz godine u godinu u seniorskom timu bude gro igrača iz našeg omladinskog pogona. Što s tiče igrača koji imaju pravo nastupa za juniore a igraju za seniore, svi su izrazili želju da igraju. Ipak ocijeniti ćemo ima li smisla da oni igraju, a ako silno žele da igraju kao što to kažu onda bi im trebalo ispuniti tu želju da igraju u derbiju", rekao je Admir Adžem na kraju.

Duel juniora Željezničara i Sarajeva igra se danas na glavnom terenu stadiona Grbavica s početkom u 17 sati, dok se kadetske selekcije susreću dva sata prije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.