Pred derbi sa prvakom države

Adžem: Učiniti ćemo sve da osvojimo tri boda

Nakon tri uvodna kola BH Telecom Premijer lige fudbaleri Željezničara su bez poraza, a u takvoj atmosferi klub sa Grbavice ugostiti će u subotu sastav Zrinjskog, aktuelnog šampiona naše zemlje.

Iako je bodovni saldo Plavih mogao biti bolji, obzirom na propuštene šanse u meču protiv Slavije u kojem su izabranici Admira Adžema odigrali neriješeno, šef struke ekipe iz Doline Ćupova nada se novim bodovima.

"Zdravstveni bilten je takav da smo idalje bez pomoći Nuspahića. U toku sedmice imali smo nekih problema zbog lakših povreda u susretu sa Slavijom, pa neki neisu trenirali. Razbolio nam se Mladen Zeljković, a na današnjem treningu ćemo odlučiti koliko je on spreman da konkuriše za sutrašnji duel sa Zrinjskim", rekao je Adžem, te dodao:

"Svjesni smo da će biti jako teško. Igramo protiv prvaka naše države, jedne dobre ekipe, dobro posložene i dobro vođene. Naša očekivanja, i učiniti ćemo sve da osvojimo tri boda, jer nam bodovi trebaju. U prošlom kolu smo prosuli dva boda, promašili smo ih. Trebali bi ih nadoknaditi". 

Željezničar je na samom početku prvenstva imao dosta težak raspored.

"Nama je igrati sa svakim, a da su prva tri - četiri kola bila teška, jesu. Poslije naše pobjede govorili su da je Olimpic slab, a sada imaju šest bodova. Zrinjskom je Slavija s kojom smo mi remizirali uzela bod. Istina je da ne pobjeđujemo, ali i ne gubimo, ali pogotovo u tim derbijima gdje je bitno neizgubiti", istakao je Adžem.

"Susret sa Slavijom smo morali dobiti. Teren, sunce, to me ne interesuje kao opravdanje, ali morali smo dobiti. Radili smo na tome da popravimo nedostatke, tačnije realizaciju. Nemamo ubicu, kilera koji će iz poluprilike dati gol. Trenutno nemamo igrača koji bi dao 20 golova u sezoni, kao što je recimo bio Armin Hodžić", objasnio je šef stručnog štaba Željezničara.

Adžem se osvrnuo i na svog dvanaestog igrača pred susret sa Zrinjskim.

"Zamoliti ću naše navijače da nam budu 12. igrač od prve minute utakmice. Da nam daju vjetar u leđa, a ekipa će im se znati za to odužiti", poručio je stručnjak Plavih svojim navijačima.

Protiv Slavije svoje prve minute u plavom dresu upisale su prinove Baša i Varea.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sa Bašom, bio nam je od pomoći, nadam se da će nam već sutra pomoći. Vareu ćemo morati još malo sačekati. Dobro je radio, generalno svi dobro rade", rekao je Adžem na kraju.

U četrnaest dosadašnjih medusobnih susreta Željezničar ima jedanaest pobjeda i tri neriješena ishoda. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 21 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.