Press konferencija bh. reprezentacije

Baždarević: Dat ćemo svoj maksimum da pobijedimo Belgiju

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč kvalifikacija za SP u Briselu protiv selekcije Belgije.

Danas je na stadionu King Baudoin održana press konferencija naše selekcije na kojoj je Mehmed Baždarević, između ostalog, rekao da su svi igrači spremni za ovaj meč, te da u dobroj atmosferi dočekujemo sutrašnju utakmicu.

"Promijenilo se nije ništa što se tiče zdravstvenog biltena, odradili smo sve što smo planirali, igrači su uradili sve da u pravoj atmosferi dočekaju meč. Bit ćemo sremni da se sutra suprostavimo reprezentaciji Belgije, dobro se radilo i treniralo, možemo biti zadovoljni. Neće biti lako, Belgija je jako dobra ekipa, ali dat ćemo svoj maksimum da pobijedimo", rekao je Baždarević.

Novinare je zanimalo da li je selektor bh. selekcije razmišljao u kojoj će formaciji igrati Belgija s obzirom na dosta problema sa povredama.

"Vodimo računa i razmišljamo o protivniku i njihovoj selekciji, imaju dosta izostanaka i to je problem za njih. Opet, on ima dosta izbora i mislim da će naći zamjene. Razmišljamo o svemu, ali sve zavisi od nas. Imaju talenat, ali moramo se ataptirati na sve načine igre, isto tako znam i mi njima možemo zadati mnogo problema", dodao je Baždarević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dugo vremena se nije desilo da naš tim pred meč kvalifikacija ima napadače u sjajnoj formi, ali još uvijek nije poznato da li ćemo sutra igrati s dva napadača ili samo s jednim.

"Zadovoljstvo je i briga manje kada napadači igraju u dobroj formi. Razmišljao sam o svemu, ali vidjet ćemo večeras nakon treninga u kojoj formaciji ćemo početi meč. Isto tako, zadovoljstvo je što je i ostatak ekipe u odličnoj formi, ali ponavljam, Belgija je izvrsna selekcija i neće nam biti sigurno lako", kazao je selektor bh. selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi