Bez favorita u polufinalu Kupa BiH

Danas na rasporedu prve utakmice

Bez favorita u polufinalu Kupa BiH

Najmasovnije klupsko fudbalsko takmičenje u BiH ušlo je u sami finiš, a danas su na rasporedu prve polufinalne utakmice.

Na Otoci se s početkom u 16:30 sastaju Olimpic i Zrinjski, dok će od 19:30 u Banjoj Luci igrati Borac i Široki Brijeg.

Olimpic je neočekivano jedini sarajevski predstavnih u završnici Kupa BiH, budući da su se Sarajevo i Željezničar od takmičenja oprostili u četvrtfinalu, odnosno u osmini finala. Na Otoci im gostuje Zrinjski, aktuelni prvak BiH, koji se nada pobjedi ili barem remiju sa golovima.

U posljednje tri utakmice ova dva tima odigrane na Otoci, Olimpic nije slavio ni u jednoj. Posljednje dvije su završene minimalnim pobjedama Zrinjskog (1:0 i 2:1), dok je treća okončana remijem bez golova. Vukovi se nadaju prekidu negativne serije na svom terenu, dok se gosti uzdaju u nastavak iste.

Drugi polufinalni meč donosi okršaj Borca i Širokog Brijega. Ova dva tima su prošlog vikenda odigrali ligaški meč na Pecari koji je, pomalo neočekivano, završen podjelom bodova (0:0). Borac se već pokazao kao 'nagazna mina' u Kupu BiH, takmičenju u kojem tradicionalno dobro igraju. Najbolje je to na svojoj koži osjetila ekipa Sarajeva, koja se nakon dvomeča sa Banjalučanima morala oprostiti od takmičenja.

Dok su iz Borca neposredno nakon žrijeba poručili da nisu mogli gore proći i da im je očigledno suđen teži put, u Širokom su se fokusirali samo na sebe i uvjereni su da će sami ovisiti o svojoj sudbini. Zanimljivo je da su posljednje četiri utakmice odigrane na Gradskom stadionu u Banjoj luci okončane remijima, a svoju posljednju pobjedu je tamo Široki Brijeg upisao krajem 2010. godine.

Jedno je sigurno: Obje današnje utakmice će biti neizvjesne, i favorita je teško prognozirati, tako da je teško očekivati da revanš za bilo koju od četiri preostale ekipe bude puka formalnost.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH:

Olimpic - Zrinjski (16:30)
Borac - Široki Brijeg (19:30)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.