Bez pobjednika u duelu Brotnja i Sarajeva

Prijateljska utakmica

Bez pobjednika u duelu Brotnja i Sarajeva

E. Škorić

Sarajevo i Brotnjo odigrali su prijatejsku utakmicu u Čitluku, a na kraju nije bilo pobjednika (1:1).

Bordo tim nije oduševio u drugoj pripremnoj utakmici u Hercegovini. Izabranici Miodraga Ješića, istina u poptuno izmijenjenom sastavu, nisu se pokazali u najboljem svjetlu, mada su bili puno bolji od svog rivala.

Nije bilo pravih prilika u prvih 45 minuta, a Sarajevo je nešto ozbiljnije prijetilo preko Velkoskog u 22. minuti, Osmanovića u 24. minuti, a do poluvremena su još pokušavali Krajišnik i još jednom Velkoski. 

U 31. minuti se povijedio Radovac, pa ga je zamijenio Rustemović. U nastavku Rustemović prijeti iz slobodnog udarca, Vrdoljak dobro brani.

Nakon greške odbrane bordo tiam, Penava u 58. minuti donosi vodstvo Brotnju. U posljednjih pola sata je Sarajevo napadalo. 

Rustemović je u 64. minuti šutirao pored gola, u 68. minuti Okić pronalazi Cesara, no Vrdoljak siguran nakon njegovog udarca. 

U 69. minuti Almir Bekić puca pored gola, a onda Kadušić u 70. pogađa stativu. U 77. minuti Emerson puca iz slobodnjaka, Vrdoljak ponovo brani. Raspoloženi Vrdoljak zaustavio je i Okićev pokušaj u 78. minuti. 

Pet minuta prije kraja, brazilski napadač Cezar zabija za izjednačenje i konačnih 1:1.

Brotnjo - Sarajevo 1:1 (Cezar 85/ Penava 58)

Brotnjo: Vrdoljak, Marić, Mustapić, Miličević, Vištica, Soldo, Skoko, Zukić, Šekerija, Penava, Bulić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Trifković, Kallasi, Kramar, Berberović, Mihojević, Radovac, Krajišnik, Herić, Osmanović, Klarić, Velkoski

Vidi video! Vidi video!
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi