BiH ostala na 30. mjestu, Vels sve bliže samom vrhu

Objavljena nova FIFA rang lista

BiH ostala na 30. mjestu, Vels sve bliže samom vrhu

A. Beganović

Svjetska fudbalska federacija danas je objavila najnoviju rang listu, a naš nacionalni tim i dalje se nalazi na 30. mjestu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i na najnovijoj rang listi se nalazi na 30. mjestu sa 787 bodova, dok se naš naredni protivnik u kvalifikacijama za Evropko prvenstvo, Vels, nalazi na 8. mjestu sa 1195 bodova.

Fudbalska reprezentacija Argentine je i dalje vodeća sa 1419 bodova, dok su Njemačka i Belgija zamijenili mjesta, odnosno Njemačka je 2. a Blegija 3.

Portugal je napredovao za dva mjesta i sada se nalzi na 4., Kolumbija je petoplasirana, dok je Španija sa 11. skočila na 6. mjesto rang liste.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Brazil je nazadovao za dva mjesta i trenutno je sedmoplasirani, Čile je devetoplasirani, dok se Engleska nalazi na 10. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.