"Biti nominovan je nešto veliko"

Samir Bekrić za SportSport.ba

"Biti nominovan je nešto veliko"

A. Beganović

U prošloj sezoni nosio je igru Željezničara, bio je jedan od najzaslužnijih za osvojenu titulu, a na ljeto se otisnuo u Južnu Koreju i kao sam kaže nije pogriješio.

Naravno, riječ je o Samiru Bekriću, koji se u ovogodšnjem izboru za najbolje fudbalere BiH, kojeg organizuje najčitaniji sportski portal u regionu SportSport.ba, našao među deset nominovanih za prestižnu nagradu "Idol nacije".

"Iza mene je jedna sjajna godina. Sa Željom sam osvojio titulu, a potom sam napravio i dobar transfer. Imao sam ponuda iz Njemačke i Poljske, no odabrao sam onu finansijski najpovoljniju i nisam pogriješio. Odlazak u Južnu Koreju u Incheon je bio put u nepoznato, ali bio sam spreman za sve izazove", rekao je za naš portal Samir Bekrić i dodao:

"Doista sam zadovoljan u Incheonu. Uslovi su na vrhunskom nivou, a iz dana u dan u ovoj zemlji se sve više ulaže u fudbal. Svojim igrama sam opravdao epitet pojačanja, tako da i sada imam neke ponude za promjenu sredine, no o tome ne želim razmišljati. U narednoj sezoni ambicije kluba su titula i mislim da ćemo ih ostvariti. Imamo dobru momčad, koja će se dodatno pojačati i mislim da ćemo biti glavni kandidat za najviši plasman."

Iako se nalazi u dalekoj Južnoj Koreji, Bekrić svakodnevno prati dešavanja u Premijer ligi i uvjeren je da će Željezničar odbraniti titulu.

"Željezničar mi je mnogo pomogao, kao uostalom i Amar Osim. Pratim dešavanja u Premijer ligi, posebno u Željezničaru i mislim da moji nekadašnji saigrači mogu odbraniti titulu", ističe Bekrić.

Nekadašnji veznajk momčadi sa Grbavice od strane legendarnog Muhameda Konjića  predložen je za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u 2010. godini u izboru kojeg već treći put uzastopno organizuje najčitaniji sportski portal u regionu SportSport.ba.

"Doista sam bio iznenađen kada sam na portalu pročitao da sam među deset najboljih u ovoj godini. Velika je to čast za svakog igrača. Posebno me raduje to što me predložio legendarni fudbaler i ljudska gromada Muhamed Konjić. Dolazim 26. decembra na manifestaciju i mislim da je ovo što vi radite neprocjenjivo", zaključio je Bekrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.