Borac pogodio, pa se odbranio protiv Slobode

Poraz Tuzlaka

Borac pogodio, pa se odbranio protiv Slobode

M. Šljivak

Fudbaleri Borca pobijedili su Slobodu s 1:0 u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je s nekoliko promjena ušao u ovaj meč. Trener Zoran Milinković je na klupi ostavio najveće zvijezde tima Asmira Avdukića i Bojana Puzigaću, ali mu se taj rizik na kraju i isplatio.

Domaći su ofanzivno krenuli ka golu Slobode u ovom susretu i u četvrtoj minuti su došli do vodstva. Nakon ubacivanja Galešića na pravom mjestu se našao Petar Kunić za prednost od 1:0.

Borac je zadovoljan ranim vodstvom potom prepustio igru Tuzlacima. Međutim, tim Slavka Petrovića nije napravio gotovo ništa pred golom Borca i golman Trkulja je sve lopte bez problema kupio ispred svog gola.

Imali su domaći još jednu dobru šansu u prvom poluvremenu. Udarac Galešića iz slobodnjaka odbranio je Muminović, a na odmor se otišlo vodstvom Borca od 1:0.

Nastavak meča je donio mnogo bolju igru tuzlanskog tima. Kontrolisali su igru, imali određene šanse, ali ih nisu iskoristili.

Mogao je Borac u 61. minuti doći do drugog gola. Veliku grešku Muminovića nije iskoristio Galešić i šutirao je pravo u golmana gostiju.

Gosti s Tušnja zatim su imali dvije dobre šanse. Hairilahović je u 68. minuti sjajno šutirao nakon prekida, Trkulja brani, a tri minuta kasnije Mehmedagić nakon kornera propušta dobru šansu.

Do kraja je Sloboda dominira terenom. Imali su još šansi pred golom Trkulje, ali do kraja nisu uspjeli da dođu do gola i ostalo je 1:0 za Borac.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Borac - Sloboda 1:0 (Kunić 4')

BORAC: Trkulja, Galešić, Ojdanić, Kunić, Radulović, Dujaković, Karić, Danilović, Janičić, Guberac, Zekanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Đorđilović, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Hairilahović, Ignjatović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi