Četvorica Zmajeva pojedinačno skuplji od cijele selekcije Kipra
FOTO: EPA

Večeras pada odluka

Četvorica Zmajeva pojedinačno skuplji od cijele selekcije Kipra

Dž. Mrakić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večerašnjim susretom protiv Kipra u situaciji je da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Nakon što su Zmajevi slavili domaću pobjedu nad selekcijom Velsa (2:0), a Kipar ostvario iznenađujuću pobjedu u gostima kod Izraela (1:2), obje ekipe su u mogućnosti da u 10. kolu ostvare plasman u baraž, a naposlijetku i plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ipak, 114. reprezentacija svijeta neće imati lagan zadatak, s obzirom da će večeras ispred sebe imati, po novčanoj vrijednosti, 16. ekipu Starog kontinenta. 

Izabranici Mehmeda Baždarevića, prema procjeni Transfermarkt.de portala, vrijede 125.200.000 eura. Najvredniji reprezentativac Bosne i Hercegovine jeste Miralem Pjanić, veznjak Rome, čija se vrijednost procjenjuje na 26 miliona eura, a na drugom mjestu je njegov saigrač iz „Vučice“ i kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko (20 miliona eura).

Od ostalih, još dva igrača vrijede 10 ili više miliona, a to su krilo Lazija Senad Lulić (14) i golman Chelseaja Asmir Begović (12).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zanimljivo, sva četiri navedena igrača zasebno vrijede više od cijele reprezentacije Kipra, čijim igračima je dodijeljenja cjelokupna vrijednost od 8.3 miliona eura.

Samo sedam Kiprana ima vrijednost 500 ili više od 500 hiljada eura, a oni su Charalampidis, Merkis (500), Makris, Makridis (600), Efrem, Laban (800) i njihov najvredniji igrač Demetris Christofi (900), igrač Omonije, koji nam je u 1. kolu kvalifikacija postigao dva gola na „Bilinom polju“ za pobjedu Kipra od 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti