Ćurguz: Pola terena bilo je u vodi, ali bitno da smo slavili

Bratstvo trijumfovalo u Jablanici

Ćurguz: Pola terena bilo je u vodi, ali bitno da smo slavili

E. Škorić

Zoran Ćurguz, trener Bratstva iz Gračanice, ima razloga za zadovoljstvo nakon odigranog 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Bratstvo je danas u Jablanici pogotkom Ervina Suljića stiglo do minimalnog trijumfa nad Turbinom. Meč se igrao po katastrofalnom terenu, a ovom pobjedom Gračanlije su došle na bod od vodećeg Goražda.

“Izuzetno teška utakmica danas. Igralo se po jako teškim uslovima. Polovina terena bila je u vodi. Igrači su, unatoč svemu, pokazali prave napore. Teško je pričati o samom kvalitetu utakmice. Kontrolisali smo situaciju na terenu. Uspjeli smo postići taj jedan pogodak i ovo su izuzetno bitna tri boda za nas”, kazao je Ćurguz za SportSport.ba, dodavši kako je bio dobar potez da se na poluvremenu u igru ubaci Suljić.

“Skautirali smo ekipu Turbine, vidjeli smo da ima problema na stoperskim pozicijama i da kondiciono nisu na visokom nivou. Zato smo uveli brzog igrača. Suljić je reagovao kako je i trebao

Bratstvu su se “poklopili” ostali rezultati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Nismo razmišljali o drugim utakmicama, tako da sam rezultate tek naknadno saznao. Nije mi bilo važno kako će igrati Goražde ili Mladost, ali priznajem da mi je drago što nisu slavili. Pogotovo mi je drago da su moji Sanjani (Podgrmeč, op.a) pobijedili i ostvarili važne bodove u borbi za ostanak. Dosta je kvalitetnih ekipa u ligi, bit će teško do kraja, ali imamo svoj cilj i dok god ima nade, trudit ćemo se da ga ostvarimo”, dodao je Ćurguz.

Kazao nam je još kako vjeruje da će Bratstvo slaviti protiv kakanjskog Rudara, ali da protivnika ne treba unaprijed otpisati, te poziva sve ljubitelje nogometa u Gračanici da dođu na stadion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.