Darko Mitrović potpisao za Gradinu

Bivši fudbaler Slobode

Darko Mitrović potpisao za Gradinu

O. Lekić

Darko Mitrović pronašao je novi angažman i u nastavku sezone branit će boje federalnog prvoligaša Gradine. 

Doskorašnji stoper Slobode sa timom iz Srebrenika dogovorio je tromjesečnu saradnju, a tokom dosadašnje karijere već je dva puta oblačio dres Gradine. 

Napomenimo i to da je ovaj defanzivac bio član šampionske ekipe koja je sa Gradinom ostvarila historijski uspjeh, odnosno ulazak u Premijer ligu BiH.

„Istina je da sam od danas novi član Gradine. Iako sam imao ponude Goražda, GOŠK-a i Mladosti iz Velike Obarske odlučio sam se ponovo vratiti u svoj bivši klub, sa kojim sam ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji. Veći dio ekipe poznajem i već ranije smo bili saigrači, tako da neće biti problema što se tiče uklapanja u tim. Jučer smo odigrali i pripremnu utakmicu u kojoj smo slavili protiv Vlasenice sa 3-0. S obzirom da je ovo treći put da dolazim u Srebrenik, nadam se da će i ovaj put biti uspješno kao i u dva prethodna dolaska", izjavio je Mitrović za naš portal.

Gradina se trenutno nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli i u nastavku sezone ih očekuje borba za opstanak. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Za razliku od zadnje sezone koju sam proveo u dresu Gradine, kada smo se borili za prvo mjesto, ovaj put se nalazim u obrnutoj situaciji. Svjestan sam situacije u klubu i našeg zadatka, te sam došao pomoći kada je najpotrebnije. Nadam se da ćemo na kraju svi zajedno, uz podršku naših navijača, ostvariti krajnji cilj a to je opstanak u Prvoj ligi", dodao je za kraj razgovora stoper Gradine. 

Mitrović je u svojoj karijeri još igrao za Slaviju, Sutjesku, Čelik i Slobodu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.