Derbi u Kaknju, Goražde lovi četvrti trijumf

Prva liga FBiH, 4. kolo

Derbi u Kaknju, Goražde lovi četvrti trijumf

Pred nama je ovog vikenda četvrto kolo Prve lige Federacije BiH, u kojem će najviše pažnje privući meč između Rudara i Bratstva, koji ujedno i nosi epitet derbija kola. 

Tim iz Kaknja u prošlosedmičnom meču doživio je poraz od bihaćkog Jedinstva, a svoju drugu ovosezonsku pobjedu tražit će protiv odlične ekipe Bratstva koja je istakla kandidaturu za ulazak u Premijer ligu BiH.

Zanimljiv susret očekuje nas i u Sanskom Mostu. Domaći, posljednjeplasirani, Podgrmeč će po svaku cijenu pokušati izbjeći poraz od Jedinstva, kojem je pobjeda itekako potrebna ukoliko se želi dodatno približiti samom vrhu tabele. 

Iako su fudbaleri Metalleghea u debitantsku sezonu ušli s mnogo optimizma, trenutno zauzimaju 14. poziciju s jednim osvojenim bodom. Tim Nermina Bašića prvi ovosezonski trijumf priželjkuje protiv Čapljine koja je u prošlom kolu poražena od Budućnosti. 

Branitelj je u prošlom kolu uspio otkinuti bod zahuktalom Igmanu, a Mostarci će eventualnom pobjedom nad Radničkim nastojati ovjeriti bod iz Konjica i zauzeti svoje mjesto na sredini tabele. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Težak zadatak u četvrtom kolu očekuje i jablaničku Turbinu koja će na svom stadionu odmjeriti snage s neugodnim Orašjem. Labudovi sa Save prošle sedmice su podijelili bodove sa GOŠK-om, koji će sada u Gabeli ugostiti Budućnost iz Banovića. 

Ulogu favorita na domaćem terenu imaju Goražde koje dočekuje Igman, te Gradina koja će u nedjelju na Gradskom stadionu u Srebreniku dočekati Mladost iz naselja Doboj kod Kaknja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.