Disciplinska komisija suspendovala Gracića na tri mjeseca

Visoke kazne za Sarajevo i Zrinjski

Disciplinska komisija suspendovala Gracića na tri mjeseca

Danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem Vlade Rogića održana sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Na sjednici je donesena odluka kojom se Nijaz Gracić kažnjava sa zabranom vršenja funkcije u trajanju od tri mjeseca, a glavni razlog suspenzije leži u kršenju Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 21. kola Premijer lige BiH kažnjen je Zrinjski sa 1.000 KM, dok je sa istim novčanim iznosom kažnjeno i Sarajevo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Ništa bolje Sarajevo nije prošlo ni za utakmicu 22. kola, a ovaj put zbog propusta u organizaciji tim sa Koševa kažnjen je sa 1.500 KM. Kazne od 1.000 KM poslane su na adresu Drine, Širokog Brijega i Slobode. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju utakmice 23. kola, najveću kaznu i ovaj put zaradio je tim sa Koševa. Sarajevo će morati platiti 2.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, neprimjerenog skandiranja navijača i ubacivanja tvrdih predmeta, a Zrinjski je za ovo kolo dobio novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM. 

Za utakmice 24. kola kazne u iznosu od 2.000 KM dobili su Sarajevo, Velež i Zrinjski, dok je za 3.000 KM kažnjen Travnik. Najbolje je prošla Drina kojoj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.