Duljevićev volej iz snova uljepšao 27. kolo

Pet najboljih golova 27. kola

Duljevićev volej iz snova uljepšao 27. kolo

S. Bošković

U petak i u subotu je odigrano 27. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na osam utakmica u proteklom kolu je postignuto svega 17 golova. Na četiri odigrana susreta mreže su se tresle tri puta. Olimpic je sa 2:1 savladao Široki Brijeg, a identične pobjede su upisali Borac i Mladost iz Doboja kod Kaknja, protiv Slavije, odnosno Travnika. Sarajevo je u Mostaru bio bolji od Veleža sa 3:0. Na dva susreta su postignuta dva pogotka (Radnik-Rudar Prijedor 2:0, te Sloboda-Drina Zvornik 0:2). Vitez je minimalnim rezultatom savladao Čelik, a derbi kola između Željezničara i Zrinjskog je završio bez postignutih golova. 

I 27. kolo je ponudilo nekoliko sjajnih golova na premijerligaškim terenima. 

Kožulj, Duljević, Kuzmanović, Obradović i Amir Zolj

5. Amir Zolj (Olimpic-Široki Brijeg 2:1)

U finišu prvog dijela Muharemović je sjajno ubacio iz slobodnog udarca, a Amir Zolj skočio na sedam metara od gola Širokog Brijega, te je sjajnim udarcem glavom matirao Solda, koji je bio potpuno nemoćan. 


4. Mićo Kuzmanović (Sloboda-Drina Zvornik 0:2)

Kuzmanović je u 47. minuti sjajno pogodio sa vrha šesnaesterca i utišao sve prisutne na Tušnju. Fudbaler Drine je došao do lopte kraj dva igrača Slobode, uspio je iskrontroliti loptu, te se okrenuo i sa 17 metara pogodio u donji lijevi ugao gola Tuzlaka.



3. Marko Obradović (Radnik Bijeljina-Rudar Prijedor 2:0)

Ekipa Radnika se pritisak na zadnju liniju Rudara u finišu utakmice isplatio, te je Marko Obradović došao do lopte u dobroj poziciji za šut. Jedan od najboljih fudbalera ekipe iz Bijeljine nije dugo razmišljao šta da učini i sjajan šut sa
vrha šesnaesterca je završio u mreži gostiju. 


2. Zvonimir Kožulj (Olimpic-Široki Brijeg 2:1)

Kožulj je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, sjajno je šutirao i pogodio. Ipak, lijepom pogotku je prethodila mala pomoć vratnice, te golmana Bandovića, koji je reagirao loše. 


1. Haris Duljević (Velež-Sarajevo 0:3)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okić je dodao za Emersona, koji je produžio loptu za natrčalog Duljevića, a bh. reprezentativac iz prve šutira i sjajno sa 20 metara pogađa mrežu Veleža. Prelijep gol Harisa Duljevića na koji ne treba trošiti riječi. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi