Dijamant pokazao koliki je čovjek

Džeko: Gol posvećujem gluhim osobama

E. Čaušević

Edin Džeko je bio vidno zadovoljan zbog pobjede nad Estonijom (5:0) u prvom kolu kvalifikacija za SP.

Džeko je zabio pogodak za 2:0 nakon što je izborio penal.

"Ovaj gol što sam postigao posvećujem gluhim osobama i informativnom centru za gluhe, koji su večeras bili naši navijači. Ovo je najmanje što smo mogli za njih napraviti", rekao je Džeko, dodavši:

"Što se tiče utakmice, mislim da smo od prvog dana pripremali najbolji mogući način, jer smo se jednom već opekli. Ta prva utakmica koju smo izgubili od Kipra kući nas je koštala Evropskog prvenstva i zato smo večeras startovali na najbolji mogući način".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Belgija je favorit grupe i tako će krenut na nas, ali mislim da i mi moramo pokazati karakter u tim većim utakmicama i moramo pokušati napraviti dobar rezultat", dodoa je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi