Moramo biti strpljivi

Džeko: Gol se može dati i u 90. minuti

E. Škorić

Edin Džeko je optimista pred sutrašnji susret protiv Grčke, ali kapiten našeg nacionalnog tima tvrdi da trebamo biti stprljivi svih 90 minuta.

Napadač Rome bit će glavna uzdanica bh. reprezentacije, a svjestan je kakav posao očekuje naše igrače.

"Sigurno da trebamo biti strpljivi. Utakmica traje 90 minuta, gol se može dati i u zadnjoj minuti. Mislim da prije svega moramo da mislimo nazad kako da ne primimo gol, s obzirom da znamo kako Grci igraju defanzivno i na kontre. Znamo njihov kvalitet, ne mogu nas iznenaditi. Najbitnije da mi odigramo onako kako najbolje znamo", rekao je Džeko.

Novinare je zanimalo da li ima posebnu poruku za grčkog stopera Kostasa Manolasa, s kojim u Romi dijeli svlačionicu.

"Nemam posebnu poruku za Manolasa. Znamo se dobro, ne može me iznenaditi, a ni ja njega", istakao je Dijamant.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne vjerujem da će sutra biti drugačije. Jedan prekid može da riješi utakmicu. Imamo visoke igrače, nadam se da i iz prekida možemo doći do pobjede", dodao je Edin, aludirajući na onaj meč i 3:1 pobjedu našeg tima u Zenici, kada su sva  tri gola postignuta iz prekida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti