Edinu Džeki uručena Državna nagrada za sport

Odrekao se nagrade od 15.000 KM

Edinu Džeki uručena Državna nagrada za sport

S. Mlaćo

Kapiten naše nogometne reprezentacije Edin Džeko danas je na svečanoj ceremoniji od Ministarstva civilinih poslova BiH dobio Državnu nagradu za sport za 2016.godinu.

Sliku i nagradu u iznosu od 15.000 KM Džeki je uručio ministar Adil Osmanović, a radi se o najvećem priznanju koje BiH dodjeluje za izuzetan doprinos i afirmaciju sporta.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio nagradu s najvišeg državnog nivoa. Ovo mi je drugi put da se nalazim u ovoj zgradi i nadam se da će u budućnosti što više sportista dolaziti i primati nagrade koje zaslužuju. Sportisti su pozitivna strana ove države koja ima dosta problema. Apelujem na sve ljude u sistemu da povećaju budžete za sport. BiH ima velike sportiste i još veće talente, šteta je da nemaju uslove za rad. Edin Džeko je nastao u BiH, a ne negdje drugo. Sportisti će predstavljati državu na najbolji način", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Džeko će nagradu donirati u humanitarne svrhe, a ministar Osmanović je istakao da su svi ponosni na Edina, te da su naši najveći sportisti imali trnovit put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi