FSRS kandiduje Vinka Marinovića za selektora A tima?

Nova imena na listi za vruću stolicu

FSRS kandiduje Vinka Marinovića za selektora A tima?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na dugo očekivanoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH nije dobila selektora.

Nasljednik Mehmeda Baždarevića tako nije izabran, a nova sjednica na kojoj bi selektor konačno mogao biti imenovan zakazana je za 29. novembar.

Iako je pripreman teren za imenovanje Mehe Kodre koji je bio prijedlog Stručne komisije u sastavu Ivica Osim, Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz i Duško Bajević, očito je da lobisti nisu dobro odradili posao.

Proslavljeni bh. fudbaler i trener švicarskog drugoligaša Servettea danas nije dobio podršku, no kako SportSport.ba saznaje, on je i dalje glavni favorit za preuzimanje vruće selektorske stolice.

No, osim Kodre i Amara Osima, koji nije dobio podršku Stručne komisije, u narednim danima moglo bi se pojaviti još nekoliko kandidata. U prilog ovoj tvrdnji ide i izjava člana IO i predsjednika FSRS Mileta Kovačevića, koji je u izjavi za SportSport.ba potvrdio da će i iz manjeg entiteta predložiti svoje kandidate.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jedan od tih bi, prema nezvaničnim informacijama do kojih je doŠao SportSport.ba, mogao biti i aktuelni selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović.

Da li će FSRS doista stati iza svog kandidata ili će kao i mnogo puta do sada on biti "roba" za trgovinu bh. javnost će saznati u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi