Gafurović: Protiv Mladosti moramo opravdati ulogu favorita

Kapiten Rudara

Gafurović: Protiv Mladosti moramo opravdati ulogu favorita

Fudbalere Rudara iz Kaknja u drugom kolu Prve lige FBiH očekuje gradski derbi sa ekipom Mladosti koja je u prošloj utakmici ubilježila pobjedu nad Turbinom (2:1). 

Trener Rudara u ovom meču neće moći računati na Kobilicu i Hrustanovića, ali u redovima zeleno – crnih i dalje vlada optimizam, što je za SportSport.ba potvrdio i kapiten Zlatan Gafurović. 

"Za mene je ovo obična utakmica u kojoj smo mi favoriti i to ćemo morati opravdati u subotu na terenu. Mladost je ekipa koja će protiv nas dati mnogo više nego u ostalim utakmicama, ali mi ukoliko budemo na nivou pobjeda neće i ne smije doći u pitanje", kazao je Gafurović.

Utakmica između Rudara i Mladosti na rasporedu je u subotu na Gradskom stadionu u Kaknju s početkom u 17:00 sati. Pravdu će dijeliti Danijel Bojo iz Kiseljaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.