Goražde jedino stopostotno nakon dva kola, prvijenac Turbine

Odigrane su utakmice drugog kola 1. lige FBiH

Goražde jedino stopostotno nakon dva kola, prvijenac Turbine

U drugom kolu Prve lige Federacije BiH gosti su uspjeli osvojiti čak deset bodova. Tri meča završena su trijumfima gostujućih klubova, dok je jedini remi izvojevao Igman u Srebreniku kod Gradine. 

Podmlađeni tim Adisa Obada potvrdio je da bi mogao biti osvježenje lige u novoj sezoni. Konjičani nakon dva kola imaju odlična četiri boda.

Pomalo iznenađujuće do trijumfa na gostujćem terenu došao je tim Budućnosti protiv Metalleghea iz Jajca koji je u debitantsku sezonu ušao sa potpuno novim timom i visokim ambicijama.

U jednom od derbija kola GOŠK je na Podavali porazio Bratstvo iz Gračanice, dok je prvijenac u prvoligaškom društvu ostvarila Turbina u Jablanici koja je pomalo iznenađujuće porazila Jedinstvo.

Teška sezona bez sumnje slijedi za Podgrmeč koji je nakon poraza u Konjicu novi doživio na domaćem terenu od Radničkog iz Lukavca rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Lokalni derbi u Kaknju između Rudara i Mladosti pripao je domaćinu rezultatom 2:1, dok je rutinsku pobjedu ostvarila Čapljina protiv oslabljenog Orašja sa 5:1.

Jedini stopostotan tim nakon drugog kola je Goražde koje je pomalo iznenađujuće rezultatom 1:0 slavilo u Mostaru kod Branitelja. Iako je nrapavio kvalitetan tim, Branitelj je u novu sezonu ušao sa razočaravajućim jednim bodom iz dvije domaće utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.