GOŠK odnio bod iz Bihaća, Sloboda sve bliže Premijer ligi

Prva liga FBiH, 24. kolo

GOŠK odnio bod iz Bihaća, Sloboda sve bliže Premijer ligi

M. Šljivak

Jedinstvo je u 24. kolu Prve lige FBiH dočekalo na svom terenu ekipu GOŠK-a iz Gabele, a na kraju je susret završen bez pobjednika 2:2, dok je tuzlanska Sloboda slavila s 3:0.

Domaći sastav je od samog početka krenuo žestoko prema golu gostiju. Redale su se šanse pred golom tima iz Gabele, a Pljevljak je bio najveća opasnost po gol gostiju.

Ipak, domaćim fudbalerima je falilo koncentracije, a pravi šok za domaće igrače i navijače desio se u 40. minuti susreta kada je Buhač pogodio za prednost gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Jedinstvo ponovo bilo mnogo bolje. Nakon nekoliko velikih prilika u 60. minuti je dosuđen penal, a precizan izvođač je bio DIzdarić za izjednačenje rezultata na 1:1. Popović je šokirao Jedintvo u 85. minuti golom za vodstvo GOŠK-a od 2:1, ali je Nuhanović u četvrtoj minuti nadoknade donio Jedinstvu jedan bod.

Podgrmeč bez šanse na Tušnju: Sloboda korača ka Premijer ligi

Fudbaleri tuzlanske Slobode savladali su danas na Tušnju ekipu Podgrmeča iz Sanskog Mosta s 3:0 u susretu 24. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. 

Sloboda je povela nakon devet minuta igre. Pogodio je Sulejman Krpić za 1:0, a već u 16. minuti je Podgrmeč ostao s igračem manje, nakon što je crveni kartond dobio Jusović. 

Prednost igrača više Tuzlaci su iskoristili u 28. minuti. Vodstvo Slobode povećao je Mehidić za sigurnih 2:0 nakon prvih 45 minuta susreta. U nastavku je Sloboda samo potvrdila pobjedu. Pogodio Husić u 80. minuti za konačnih 3:0.

Bratstvo izgubilo u Čapljini, Rudar poražen u derbiju

Ekipe Bratstva i Rudara polako posustaju u borbi za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Bratstvo je u 24. kolu Prve lige FBiH gostovalo u Čapljini, a na kraju je ovaj susret završen pobjedom domaćeg tima od 1:0

Oba tima su imala svoje prilike na ovom susretu, ali je samo jedna lopta završila u mreži. Pogodio je Dario Jeličić za pobjedu domaćeg tima od 1:0.

Rudar iz Kaknja je u gradskom derbiju protiv Mladosti poražen s 2:0. Topalović je domaći sastav doveo u prednost u 21. minuti, da bi već do poluvremena Mladost preko Murića povećala prednost na sigurnih i konačnih 2:0. 

U ostalim susretima Gradina je savladala Iskru s 3:0, dok je Igman savladao Branitelj s 1:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 24. kolo: 


Jedinstvo - GOŠK 2:2
Čapljina - Bratstvo 1:0
Mladost DK - Rudar Kakanj 2:0
Igman - Branitelj 1:0
Gradina - Iskra 3:0
Sloboda - Podgrmeč 3:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.