Hamšik: Za mene je utakmica sa Juventusom derbi

Kapiten Napolija o važnosti predstojeće utakmice

Hamšik: Za mene je utakmica sa Juventusom derbi

Juventus će u petak otputovati u Napulj gdje će u velikom derbiju Serije A odmjeriti snage sa Napolijem. A o predstojećem okršaju sa Starom damom je govorio i kapiten Napolija, Marek Hamšik.

Hamšik je u razgovoru sa novinarima priznao da meč sa Juventusom ima posebnu važnost, ali i istakao da vjeruju u kvalitet svoje ekipe.

"Biće to sjajna fudbalska noć, utakmica protiv jedne od najjačih ekipa. To je za mene derbi", izjavio je Hamšik za Sky, pa nastavio:

"Mi smo kompaktniji u odbrani, primamo manje golova, a to je veoma važno. Odbrana osvaja titule".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jaki smo i u napadu, tako da ukoliko ne primimo gol uglavnom dođemo do pobjede. Želim čestitati Napoliju na nizu od 25 utakmica bez poraza", dodao je na kraju iskusni Slovak.

Susret Napolija i Juventusa je na rasporedu u petak sa početkom od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi