Hajduk slavio golom Ibričića
Senijad Ibričić odlučio je pobjednika

Prijateljski susret na "Poljudu"

Hajduk slavio golom Ibričića

A. Beganović

Golom bh. reprezentativca Senijada Ibričića Hajduk je u prijateljskoj fudbalskoj utakmici odigranoj danas na "Poljudu" nadigrao Široki Brijeg sa 1:0.

Meč je odigran pred oko tri hiljade navijača, a u Split je stiglo i nekoliko automobila sa simpatizerima Širokobriježana. Ova utakmica je splitskoj momčadi poslužila kao generalna proba pred nastavak prvenstva, odnosno derbi sa Dinamom koji je na rasporedu slijedeće subote.

Hajduk je bolje ušao u suret i u prvom poluvremenu stvorio je nekoliko izglednih prilika, koje nije iskoristio zahvaljujući dobrim intervencijama golmana Širokog, Dejana Bandovića.
Drugo poluvrijeme počelo je kao i prvo, ofanzivom Hajduka. Odbrana našeg premijerligaša u 55. minuti nepropisno zaustavlja Strinića što je sudija okarakterisao kao penal, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Ibričić. Nakon postignutog gola fudbaleri Hajduka su rutinski priveli utakmicu kraju. Pored Ibričića, minutažu su dobili Pandža i Bartolović

Hajduk - Široki Brijeg 1:0
(Ibričić 55')
HAJDUK: Subašić, Rubil/od 86. Maloča/, J. Buljat/od 46. Pandža/, Vejić, Strinić/od 71. Šerić/, Gabrić/od 77. Tičinović/, Andrić, Skoko, M. Buljat/od 71. Tomasov/, Ibričić, Oremuš/od 68. Bartolović/. Trener: Ante Miše.
ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Kožul/od 53. Božić/, Brekalo, Topić, Barišić, Jurić, Zelenika/od 57. Beck/,  Alacardo/od 85. Tomić/, Wagner, Šilić/od 80. Pinjuh/, Bubalo/od 53. Zovko/. Trener: Ivan Katalinić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.