Mešini izabranici žele pobjedu

Hajrović: Bit će dosta naših navijača, moramo se pokazati

U Beču će izabranici Mehmeda Baždarevića odmjeriti snage u prijateljskom susretu s Austrijom.

Andoru smo dobili u kvalifikacijama, a sada nam slijedi prijateljski meč sa Austrijom.

"Ovo nam je bitna utakmica iako je prijateljska. Bit će više od 20.000 naših navijača i ne možemo tek tako olako shvatit utakmicu. Austrija ima jaku ekipu. Junuzovića dobro poznajem, kao i sve njihove igrače", kazao je Hajrović, dodavši:

"Austrija je prva u grupi, igra dobro u ovim kvalifikacijama. Mislim da idu na EP. Stvarno imaju jako dobru ekipu. No, i mi smo jaki, imamo dobru ekipu. Sutra ćemo to pokazati".

Možemo li na Evropsko prvenstvo uprkos lošem startu u kvalifikacijama?

"Nadamo se svi da idemo na EP. Neće biti lako. Imali smo loš početak, ali dobro nam je došla pobjeda protiv Andore. Ako dobijemo Izrael kući, na dobrom smo putu", kazao je veznjak Werdera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgijanci su dobili Kipar, Vels slavio u Izraelu. Je li to dobro za nas?

"Volio bih da su Vels i Izrael igrali neriješeno, ali šta je tu je. Moramo gledati naprijed. Neće biti lako do kraja, ali nadamo se prolazu. Moramo uradiit sve da odemo na EURO", rekao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.