Halep najavljuje podnošenje krivičnih prijava

U Travniku se obratio javnosti

Halep najavljuje podnošenje krivičnih prijava

O. Lekić

Potpredsjednik Fudbalskog saveza SBK-a i suspendovani član Izvršnog odbora, Amer Halep, u Travniku je održao press konferenciju.

Bosanskohercegovačku sportsku javnost sinoć je uzdrmao prilog na FTV-u u kojem je Halep govorio o nepravilnostima u radu Fudbalskog saveza naše zemlje. Odgovor se dugo nije čekao, odnosno iz FSBiH su odgovorili na, kako sami kažu, neargumentovane tvrdnje, sada već bivšeg člana IO Fudbalskog saveza BiH, a danas je Halep u Travniku održao press konferenciju.

"Moja suspenzija nije posljedica mog slabog rada, te kršenja propisa i pravila. Zajedno s kolegama Adilagićem i Islamom sam ukazivao na nezakonite radnje, a prvi problemi su nastali kada smo ukazivali na velike troškove prevoza reprezentativnih selekcija. Tražili smo račune jer su nam neke stvari bile nejasne. Nismo htjeli podržati ni proračun koji je bez rebalansa i odobrenja Izvršnog odbora probijen za tri miliona KM. Moj status u IO je legalan za razliku od predsjednika Begića, protiv kojeg je podnesena krivična prijava i po Statutu saveza ne može učestvovati u radu IO", između ostalog je istakao Halep.

"Mnogo puta smo ukazivali na nezakonite radnje, ali smo uvijek nailazili na otpor. Govorili su nam da ne dižemo tenzije, da će se sve riješiti nakon Mundijala. Mislim da je odluka o mojoj suspenziji nelogična i da iza svega stoji Begić, a FS Federacije BiH je samo izvršioc. Podnijet će se krivične prijave protiv pojedinaca iz FS FBiH i FS BiH. Jedan od onih protiv koji će biti podnesena krivična prijava je Begić, a drugi je predsjednik Disciplinske komisije FS FBiH", dodao je Halep.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.