"Ne mogu sada da razmišljam o Brazilu"

Ibišević: Sada su mi najvažnije utakmice u Stuttgartu

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević zaštitno je lice promotivne kampanje "Sipaj i navijaj, putuj i uživaj", a koju su organizovali Energopetrol i Holdina.

Prije same press konferencije u hoteu Evropa, Ibišević je dao jedan kraći intervju za SportSport.ba. 

"Odlučio sam da podržim tu kampanju i drago mi je da sam našao vremena da danas dođem i da to završimo. Svidjela mi se ta ideja, ta priča. Drago mi je da ću biti dio te kampanje", kazao je Ibišević u razgovoru za SportSport.ba, dodavši kako ima pritiska u Stuttgartu, obzirom da se klub bori za opstanak.

"Sigurno da ima pritiska. Nalazimo se u teškoj situaciji, a do kraja će biti borba za opstanak, ali moramo nastaviti da se borimo".

Jesi li "ispao iz ritma" nakon odrađenih pet utakmica suspenzije? 

"Pet utakmica nisam igrao i izašao sam iz ritma. Trebalo mi je da se vratim, ali o tome sada puno ne razmišljam. Bitno je da dam svoj maksimum i da pomognem klubu da ostane u ligi".

Ibišević trenutno ne razmišlja o Mundijalu...

"Ne mogu još da usmjerim misli ka Brazilu jer imam pet jako bitnih utakmica sa Stuttgartom, tako da ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koliko se u Njemačkoj priča ili pričalo o Zmajevima?

"Bila je jedna jako interesantna i pozitivna priča poslije samog plasmana na SP, međutim Nijemci se više o sebi brinu. Imaju velike planove što se tiče SP-a u Brazilu , ali misim da je sigurno plasman na SP donio puno našoj reprezentaciji, ali i državi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.