Igra brojeva Amera Bekića obilježila meč na Koševu

Sarajevo - Radnik 2:1

Igra brojeva Amera Bekića obilježila meč na Koševu

E. Škorić

U posljednjem susretu 24. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je savladalo Radnik s 2:1.

Bordo tim je opravdao ulogu favorita i protiv Radnika na Koševu upisao 15. pobjedu, kojom se vratio na treće mjesto ispred Širokog i Željezničara i još uvijek ima šampionske ambicije. 

Naime, Sarajevo je na minus pet od Zrinjskog i Slobode i sigurno da će u posljednjih šest kola pokušati da dođe do prvog mjesta, dok je Radnik sve dalje od Evrope, ali će se okrenuti Kupu.

Nije bila neka dopadljiva igra na Koševu, ali Sarajevo je s dva gola Amera Bekića stiglo do vrijednih bodova.

Upravo je Bekić u sedmoj minuti prvi zaprijetio Avdukiću, ali je pucao preko gola iz dobre pozicije, a u devetoj minuti poništen mu je gol nakon ubačaja Rustemovića.

U 15. minuti Benko je matirao Avdukića, ali jedan igrač Radnika izbacuje loptu daleko od gostujućeg gola. Bordo tim do vodstva stiže u 33. minuti, a gol postiže igrač s brojem 33. Rustemović centrira nakon očito uigrane akcije iz kornera, a Bekić glavom loptu šalje u mrežu Avdukića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku je i Radnik nešto pokušavao, ali Pavlović je rijetko morao reagovati. Sve dileme oko pobjednika otklonio je Bekić u 66. minuti. Duljević je uposlio Benku, ovaj s lijeve strane neobično uposlio Bekića, koji postiže novi, sedmi pogodak u prvenstvu.

U samoj završnici Beširević je postigao utješni gol za Bijeljince i ostalo je 2:1.

Sarajevo - Radnik 2:1 (Bekić 33, 66/ Beširović 90)

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Okić, Kramar, Mihojević, Benko, Bekić Amer, Radovac.

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširović, Jakovljević, Memišević, Stokić, Obradović, Ostojić, Srećković, Jakovljević S., Šećerović.


Sarajevo v Radnik 1:0 by redakcija1
Sarajevo-Radnik 2:0 by redakcija1
Sarajevo-Radnik 2:1 by redakcija1
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi