Jagodić: Tražio sam osam novih imena, za sada dobio dva

Šef struke FK Sloboda za SportSport.ba

Jagodić: Tražio sam osam novih imena, za sada dobio dva

S. Mlaćo

Završni dio priprema pred novu sezonu BH Telecom Premijer lige nogometaši tuzlanske Slobode odradit će na Kupresu.

 Ekspedicija tima sa Tušnja jučer je doputovala na Kupres, a jutros je odrađen i prvi trening.

Vlado Jagodić (53) će i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Slobodu. U razgovoru za SportSport.ba bio je veoma otvoren, te istakao da očekuje nova pojačanja, ali i govorio o samim pripremama, pojačanjima, kapitenu Ameru Ordagiću, kvalitetu Premijer lige BiH, te eventualnom skraćenju iste..

"Najavljivao sam da smo mi ovdje trebali biti malo ranije, ali zbog zgusnutog rasporeda drugih ekipa morali smo malo pričekati. Došli smo na ovu visinu možda u zadnjem momentu, ali očekujem da ćemo kroz ovih jedanaest radnih dana odraditi ono što treba. Mi smo prvu i drugu fazu priprema odradili u Tuzli, tačnije 20 treninga i odigrali četiri kontrolne utakmice. Što je najbitnije, zadovoljan sam zdravstvenim stanjem igrača i volio bih što prije da popunimo ekipu. Neplanski se desio odlazak Stjepanovića pa i Uroša Đukića", kazao je Jagodić na početku razgovora za SportSport.ba.

Iskusni stručnjak otkrio je na kojim pozicijama je njegov tim deficitaran.

"Tražimo provjerenog igrača koji će nam donijeti pozitivan pomak na poziciji veznog igrača. Od početka pokušavamo da angažujemo klasičnog napadača, a ja nisam nezadovoljan sa Smajićem i Tandirom, već mi moramo imati još više kvaliteta i iskustva nego što oni imaju. Nadam se da će ta dva igrača biti angažovana u roku od tri dana, a Uprava čini sve i ja mislim da će oni to uraditi kao što smo i radili do sada. Zadnju liniju smo popunili po mojoj želji, jer sam bio apsolutno nezadovoljan igrom stopera i sada smo na putu da kvalitetno riješimo taj segment. Ako uspijemo da popunimo i te dvije pozicije, onda sam siguran da ćemo imati veliki pomak u igri, ali i rezultatu", jasan je naš sagovornik.

Veliki broj igrača povezuje sa Slobodom, ali nekakako najviše Aleksandar Subić i Sulejman Krpić.

"Ima i onih koji se sami reklamiraju i nude, a ja sam ozbiljan trener i na startu sam dao osam imena od kojih bih volio da četiri dobijem. Ja ću reći da sam za sada dobio dva, a tačno je da je Subić igrač koji je kod mene igrao u Borcu i da je bio zdraviji ovdje njegov doprinos bi bio uočljiviji. Sa njim sam u stalnom kontaktu, ali on sada bira, a ukoliko on ne raskine ugovor, pita se i Partizan. Ne bježim od toga da nam treba i krilna pozicija, jer ovo su naši mladi igrači i pitanje je u jakim derbi utakmicama šta oni mogu donijeti. Krpićevo ime je u opticaju, ali ne samo njegovo. Pokušavamo naći ono što nam je najizvodljivije", jasan je trener Tuzlaka.

Mnogo se spominjao i odlazak kapitena Amera Ordagića, ali sjajni vezista još je član tima sa Tušnja. O svom kapitenu Jagodić je govorio biranim riječima.

"Ordagić je naš kapiten i njega uvijek treba pohvaliti. On je pokazao za razliku od neki drugih bivših igrača u bližoj prošlosti pripadnost Slobodi i potpisao je novi ugovor, sa klauzulom da može da ide u svakom momentu, naravno, ukoliko je zadovoljan on, ali i klub. Ja stalno imam u glavi da on može otići svakog dana i ja ću mu poželjeti sretan put, te da svoju karijeru nastavi dalje dizati. Ja sam bio zainteresovan za Rustemovića, Rahmanovića, te sam zainteresovan za Osmanagića, jer su to bili igrači Slobode i te igrače želim vratiti. Želim da kvalitetom doprinesu dobrim rezultatima Slobode, a ne da budu povratnici i da kažemo da mi vraćamo igrače Slobode. Što se tiče Ordagića, kada bih gledao sa trenerske strane želio bih da ostane cijelo prvenstvo, ali cijeneći njegov ljudski kvalitet, ali i želju kluba da se transfer napravi, naravno da ćemo mu poželiti sretan put".

Jagodić dobro poznaje Premijer ligu i priznao nam je da je njegova želja da se liga smanji na deset klubova.

"Moram biti iskren i reći da sam više očekivao od prošlog prvenstva. Prije četiri godine sam zagovarao da ligu smanjimo na deset klubova i da se dobije veći kvalitet i veća gledanost. U Ligi za prvaka je bilo zanimljivo, jer se nije znalo da li će četvrto mjesto voditi u Evropu, pa su Sloboda, Radnik i Krupa sve utakmice igrali na visokom nivou. U Ligi za opstanak to nije bio slučaj. Dok imamo dvije, tri ili pet utakmica u kojoj igra ekipa koja ne može ispasti, ali ni otići dalje na tabeli, onda dolazi do naših stvari da se sumnja u sve i svašta. Ja sam nastojao da mi igramo svaku minutu maksimalno, ali kvalitetom gledajući nije se baš mnogo pomaklo. Očekujem mnogo od ovog prvenstva, jer je tu sada i Borac i Borcu je apsolutno mjesto u ovom rangu. Mi se trebamo orijentisati na Ligu 10, igrati 36 utakmica u toku godine i mislim da bi tek tada bilo pravo, jer bi svaka utakmica bila derbi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijače Slobode sigurno zanima kakvu Slobodu mogu očekivati u narednom prvenstvu. U borbi za vrh ili donji dio tabele.

"U Slobodu sam došao prije osam mjeseci i ponašam se tako da našu strategiju provedem do kraja. To je trogodišnji plan u kojem smo odmah željeli Ligu za prvaka i igrali smo. Međutim, bit je da smo selektirali grupu mladih igrača, ali nisam bio zadovoljan određenim igračima koje sam naslijedio jer su bili mnogo dignuti određeni kriteriji, gdje su igrači navikli da uzmu novac unaprijed i pitanje šta pruže. Ova Uprava pokušava da motivaciono djeluje prema igračima i da igrači budu zadovoljni. U Slobodi je sada sve uredno", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla Vlado Jagodić. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti