Jusufbegović: Željo je u naletu, a mi smo desetkovani

Strateg Čelika uoči gostovanja na Grbavici

Jusufbegović: Željo je u naletu, a mi smo desetkovani

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na sigurno dobro ispunjenoj Grbavici gostovati kod ekipe Željezničara. Zeničanima je gostovanje u Dolini ćupova tradicionalno teško, a posebno sada kada je klub u velikoj krizi, što organizacionom, tako i u rezultatskom smislu.

Strategu Čelika sutrašnja utakmica u Sarajevu bi mogla biti i posljednja na klupi crno-crvenih, jer mu glede čuda ističe ugovor s Čelikom, zanimljivo potpisan na samo četiri kola. Nedim Jusufbegović svjestan je da njegova ekipa realno teško može parirati Željezničaru i kad je sastav najjači, a ne sutra kada igraju bez pola ekipe.

"Dobro znate da je općenito situacija u klubu dosta neizvjesna, tako da neke stvari uvijek remete atmosferu i koncentraciju u pripremi za utakmicu. Imamo mnogo problema sa sastavljanjem ekipe. Hasanović, Popović, Duraković i Šivšić su od prije otpali za ovu utakmicu, dok smo u ovoj sedmici ostali bez trojice veoma važnih igraća za našu ekipu. Kapiten Emir Jusić i  Haris Hećo su povrijeđeni, dok je Fenan Salčinović imao smrtni slučaj. To vam je pola ekipe i sutra će biti dosta novih momaka, koji su ove sezone imali malu minutažu. Željo je u velikom naletu, izraziti je favorit, podigli su formu i atmosferu u klubu. Što se nas tiče pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu, momci moraju dati i više od maksimuma, kako bi se na dostojanstven način suprotstavili domaćinu", ističe Jusufbegović.

Jusufbegović ne zna hoće li i nakon posljednje utakmice u polusezoni ostati na klupi crno-crvenih.

"Imali smo dogovor za ova četiri kola, tako da mi ističe ugovor. Ne znam šta će biti, sve je do kluba, nadam se iskreno da će se dosta toga promijeniti u zimskoj pauzi, te da će Čelik na proljeće izboriti opstanak. Hoću li ja biti na klupi ili neko drugi, to je najmanje važno. Naš nogomet svakako treba jedan jak Čelik koji ima sve uslove da bude svake sezone u vrhu Premijer lige", kazao je za SportSport.ba Jusufbegović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Pliska, Jurković, Marković, M.Popović, Pezer, Hrkać, Duvnjak, Huseinspahić, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti