Kadeti Sarajeva nadigrali Željezničar

Tri pogotka postigao je Sanin Klarić

Kadeti Sarajeva nadigrali Željezničar

A. Beganović

U okvviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete na Koševu su snage odmjerili mladi fudbaleri vječitih rivala, Sarajeva i Željezničara, a slavila je Bordo ekipa (4:1).

U derbiju Premijer lige za kadete Sarajevo je stiglo do pobjede nad ljutim rivalom Željezničarem, te se učvrstilo na samom vrhu tabele.

Mladi fudbaleri Željezničara su bolje otvorili susret i pogotkom Ergina Mehuljića stigli su do prednosti. No, nakon toga mladi fudbaleri Sarajeva su zaigrali bolje, te su uspjeli rezultat preokrenuti u svoju korist.

Tri pogotka za Bordo nade postigao je Sanin Klarić, dok se u listu strijelaca upisao i najbolji strijepac Premijer lige Nedim Hadžić.

Kadeti Sarajeva nalaze se na 1. mjestu tabele sa 30 bodova, dok je Željezničar drugoplasirani sa šest bodova manje, ali i susretom manje.

Premijer liga za kadete, 11. kolo:

Sarajevo - Željezničar 4:1 (Klarić 3x, Hadžić / Mehuljić) 

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

SARAJEVO: Kršić, Sadiku, Ragipović, Hadžić, Resić, Civić, Klarić, Tutundžić, Mustafić, Veladžić, Pozder. 

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Beširević, Šabanadžović, Osmanković, Velić, Delić, Hasanović, Mehuljić, Šehić, Mujarić, Dacić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.