Kadeti Žepča nadigrali Iskru na Jakliću

24.kolo Omladinske lige Centar

Kadeti Žepča nadigrali Iskru na Jakliću

S. Mlaćo

Kadeti NK Iskra u derbiju 24. kola poraženi su od vršnjaka iz NK Žepče na svom Jakliću u okviru Omladinske lige Centar naše zemlje.

Nakon prvih 45. minuta nije bilo pogodaka, a tek što je drugo počelo drugo poluvrijeme gosti dolaze u vodstvo pogotkom rezerviste Denisa Hadžića. Igrao se 51.minut susreta.

U 69. minuti bilo je 2:0 za goste. Filip Relotić matirao je domaćeg golmana Amara Bačvića za sigurno vodstvo svog tima. Do kraja susreta domaći su uspjeli po veoma teškom terenu samo smanjiti na 2:1 pogotkom rezerviste Ahmeda Hubera. Bili su Bugojanci i blizu poravnanja ali u posljednjim minutama duela ispriječila se prečka i gosti u Žepče nose sigurna tri boda.

Bugojanci se nakon 24. kola nalaze na prvom mjestu tabele sa četiri boda više u odnosu na današnjeg protivnika.


NK Iskra : NK Žepče 1:2 (0:0)

NK Iskra: Bačvić, Softić, Alkić, Cetin ( 64. Huber), Alić, Mašić ( 76.Brkić), Opardija ( 57.Ajkunić), Džanan, Duraković, Palalić, Čorina. Trener: Sead Seferović.

NK Žepče: Jupić, Tursić, Karahasanović, Mujanović (74. Dropulja), Sojkić, Matijević (76. Masatović), Selimović, Relotić ( 79.Vilić), Barbarić, Budimir (41. Hadžić), Bratanović. Trener: Ilija Šainović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi