Press konferencija Veleža i Travnika

Kanatlarovski: Igrači moraju promjeniti odnos prema fudbalu

U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru ekipa Travnika je sa minimalnih 1:0 savladala ekipu Veleža. 

Almir Memić, trener Travnika, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, koja je dominirala svih 90 minuta igre:

"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Znali smo kako Velež igra i mislim da su moji igrači zasluženo slavili. Čestitao bih Veležu na korektnoj igri".

Potpuno suprotno od Memića, trener Veleža, Dragan Kanatlarovski imao je šta reći svojim izabranicima:

"Prvo bih da čestitam Travniku. Mislim da su zasluženo pobijedili. Od samog starta bili su bolji, imali su više želje za pobjedu od nas. Mi moramo da napravimo dulju analizu jer ovako više ne možemo. Ovi navijači ne zaslužuju ovakvu igru. Oni zaslužuju više. Mi se moramo mnogo više potruditi. Igrači moraju promijeniti odnos prema igri. Ovako ne može igrati ekipa koja se bori za opstanak. Sve je to za dublje analize", rekao je Kanatlarovski, te dodao:

 "Imamo puno kadrovskih problema. Danas smo izgubili mnogo na sredini zbog nedostatka igrača. Probali smo za brzim igračima da probijemo po boku, ali zatajimo kad dođe do realizacije".


Memić se na kraju zahvalio navijačima, te istekao da je cilj opstanak u eltinom društvu Bh. fudbala:

 

"Navijači znaju prepoznati u ekipi ko se bori, ko daje sve na terenu i svaka im čast".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Cilj nam je doživjeti opstanak. Ispada mnogo ekipa. Uhvatili smo zamah, ali neću ništa da prognoziram".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.