Karačić: San svakog dječaka je da igra za reprezentaciju

Golman Zrinjskog za SportSport.ba

Karačić: San svakog dječaka je da igra za reprezentaciju

E. Čaušević

Mladi golman prvak Bosne i Hercegovine ekipe Zrinjskog, Goran Karačić, našao se na spisku reprezentacije BiH za utakmicu protiv Španije i nastup na Kirin Kupu u Japanu.

Karačić je ove sezone pružao sjajne partije na golu mostarske ekipe, a selektor BiH, Mehmed Baždarević, nagradio ga je sa pozivom za predstojeće utakmice naše reprezentacije. BiH 29. maja igra u St. Gallenu protiv Španije, a nakon toga očekuje nas nastup na Kirin Kupu koji se igra u Japanu.

"Istina je da sam dobio poziv i to sam saznao jutros. Jako sam iznenađen i ostao sam bez riječi. San svakog dječaka je da zaigra za reprezentaciju i presretan sam. Ja sam još mlad i još uvijek nisam stasao do kraja, ali ovo je veliko priznanje za moj dosadašnji rad", rekao je Karačić na početku razgovora za SportSport.ba.

Gorana samo pitali šta misli o tome što će šansu za debi imati protiv prvaka Evrope, te o našoj reprezentaciji.

"Čast mi je što ću biti tu i dijeliti svlačionicu sa velikim imenima bh. fudbala. Naravno velika mi je čast što je to utakmica protiv Španije i što ću imati priliku da upoznam Ikera Casillasa i Davida De Geu. Ne očekujem da branim, ali selektor će odlučiti. Ja sam spreman", dodao je Karačić.

Zrinjski je ove sezone osvojio titulu prvaka BiH, a mladi golman je dodao da je titula na kraju zasluženo stigla u Mostar.

"Zasluženo smo osvojili titulu. Liga se ove godine poboljšala za 90% i očekujem da naredne sezone bude i bolje. Ovim putem čestitam Slobodi koja je bila naš najveći konkurent i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Vidi se da ima ulaganja i nadam se da će biti još više toga u BiH", dodao je golman Zrinjskog.

Karačić je priznao da će ostati u Zrinjskom da brani u utakmicama kvalifikacija za Ligu prvaka, ali ne krije da mu je velika želja da karijeru nastavi u inostranstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ostajem braniti u Ligi prvaka u Zrinjskom, a kasnije ćemo vidjeti. Prelazni rok još uvijek nije počeo, ali istina je da mi je velika želja da karijeru nastavim u inostranstvu. Međutim, idem korak po korak i idem tamo gdje će biti najbolji uslovi za rad", kazao je na kraju razgovora Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi